Hyppää sisältöön

Suomi.fi-tunnistus käyttää OP Tunnistuksen välityspalvelua

Julkaisuajankohta 13.1.2021 12.00
Tiedote

Suomi.fi-tunnistus on ottanut käyttöön OP Tunnistuksen välityspalvelun. Aikaisemmin Suomi.fi-tunnistuksella on ollut sopimukset tunnistamisesta eri pankkien kanssa. Jatkossa kaikki tunnistamiset kulkevat OP välityspalvelun kautta riippumatta käyttäjän omasta pankki- tai teleoperaattoriasiakkuudesta.

Muutos ei vaikuta tunnistustapahtumaan sinänsä, ja Suomi.fi-tunnistus on turvallinen käyttää. 

Mahdolliset käyttöliittymän muutokset ovat normaaleja ja johtuvat uudesta välityspalvelusta. Tunnistautumisen yhteydessä palveluntarjoajana voi näkyä OP, vaikka käytössä olisivat jonkun muun pankin pankkitunnukset. Mobiilivarmenteella tunnistautumisessa on käytössä Telian ulkoasu.

OP välityspalvelu on otettu käyttöön 7.12.2020 alkaen vaiheittain. Nordean tunnistusvälineillä OP välityspalvelun käyttöön siirrytään 13.1.2021, minkä jälkeen kaikki tunnistautumiset Suomi.fi-tunnistusta käyttäviin palveluihin  kulkevat OP välityspalvelun kautta.

Lue myös: Digi- ja väestötietovirasto valitsi vahvan tunnistamisen välityspalveluntarjoajaksi OP Yrityspankin (tiedote 19.11.2020)

Yhteystiedot: [email protected]

Näyttökuva: Kirjautuminen Suomi.fi-tunnistukseen Nordean tunnistusvälineillä
Joidenkin pankkien asiakkaille OP Tunnistuksen välityspalvelu näkyy palveluntarjoajana Suomi.fi-tunnistuksen yhteydessä. Kuvassa kirjautuminen Nordean tunnistusvälineellä.