Hyppää sisältöön

Suomen eIDAS-tuki laajenee – mukaan tulossa Viron ja Italian tunnistusvälineet

Julkaisuajankohta 14.1.2020 13.08 | Julkaistu suomeksi 29.1.2020 klo 13.09
Tiedote

Suomen eIDAS-solmupisteen tuki laajenee, kun solmupisteen kautta aletaan välittämään myös Viron ja Italian notifioimilla tunnistusvälineillä tunnistautuvia käyttäjiä. Solmupiste aukeaa Viron ja Italian tunnistusvälineille maaliskuun aikana. Digi- ja väestötietovirasto tiedottaa vielä tarkemmin Viron ja Italian tuen aloittamisesta.

eIDASin avulla voidaan välittää muiden EU-maiden kansalaisia asioimaan suomalaisissa, Suomi.fi-tunnistusta käyttävissä julkishallinnon sähköisissä asiointipalveluissa. Ensimmäiseksi solmupisteen kautta tunnistautuminen on ollut mahdollista saksalaisella tunnistusvälineellä.

Huomioitavaa on, että eIDAS-asetus velvoittaa jokaista julkisen sektorin toimijaa huolehtimaan, että se noudattaa asetuksen vaatimuksia ja hyväksyy EU-kansalaisen asioimaan eIDAS-asetuksen mukaisesti notifioidulla tunnistusvälineellä.

Tunnistusvälineensä notifioineita maita ovat Saksan, Italian ja Viron lisäksi tällä hetkellä Espanja, Kroatia, Belgia, Luxemburg, Portugali, Iso-Britannia, Tšekki ja Alankomaat. Näiden maiden osalta eIDAS-tunnistautuminen Suomi.fi-tunnistuksen kautta on mahdollista myöhemmin vuoden 2020 aikana.  

DVV tarjoaa tunnistuksen testiympäristössä eIDAS-testitunnistusvälineen. Sen avulla voi testata, miten eIDAS-tunnistautuminen käyttäytyy asiointipalvelun näkökulmasta. Lue lisää Suomi.fi-palveluhallinnan artikkelista Testivälineet tunnistusympäristössä.

Lisätietoa eIDAS-tunnistuksen vaikutuksista Suomi.fi-tunnistukseen saat Palveluhallinnan tukiartikkelista eIDAS-tunnistuksen vaikutukset Suomi.fi-tunnistusta käyttäviin asiointipalveluihin.

Lisätietoa:

[email protected]

Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle