Hyppää sisältöön

Kutsu: Varatkaa aikaa osallistua Digiturvaviikolle 25.–29.9.2023

Julkaisuajankohta 21.6.2023 11.21
Tiedote

Kutsumme organisaationne mukaan Digiturvaviikolle. Virtuaalinen teemaviikko tuo syyskuussa digitaalisen turvallisuuden työpaikoille ympäri Suomen. Keskustelemme viikon aikana digiturvan ajankohtaisista teemoista ja tarjoamme konkreettisia keinoja digiturvallisuuden parantamiseen organisaation johdolle, digiturvan asiantuntijoille ja koko henkilöstölle. Ohjelmassa on tuoretta ja näkemyksellistä keskustelua Suomen johtavien asiantuntijoiden kanssa.

Teema

Viikon teema on: Digirohkeus ei ole uhkarohkeutta! Suomessa me olemme päässeet digitaalisen yhteiskunnan kehittämisessä pitkälle olemalla rohkeita – kehittämällä ja kokeilemalla ennakkoluulottomasti uutta. Tästä asenteesta haluamme pitää kiinni jatkossakin. Digimaailmaan ei kuitenkaan kuulu uhkarohkeus. Jotta digi on turvallista meille kaikille, tarvitaan rohkeuden lisäksi kykyä tunnistaa uhkia ja hallita riskejä. Tähän Digiturvaviikko tarjoaa käteviä vinkkejä.

Tänä vuonna toivomme teidän aktivoituvan käytännön digiturvatekoihin. Poimikaa vinkkejä viikon varrelta ja tehkää niistä osa arkista toimintaa. Tulemme myöhemmin loppuvuoden aikana palaamaan aiheeseen ja kysymään, millaisia digiturvatekoja juuri teidän organisaatiossanne on viikon jälkeen tehty.

Järjestämme Digiturvaviikolla päivittäin klo 11–11.15 Digiturvavartin, jossa tarjoamme 15 minuuttia teemoiteltua sisältöä ja materiaalia keskustelun jatkamiseen. Järjestäkää te omassa organisaatiossanne Digiturvavartin jatkot, jossa käsittelette aihetta teille keskeisestä näkökulmasta yhdessä henkilöstönne kanssa joko päivittäin tai valitseminanne päivinä.

Ohjelma

Digiturvavarttien ja koko viikon päivittyvän ohjelman löydätte osoitteesta dvv.fi/digiturvaviikko. Ohjelma on kaikille avointa ja maksutonta, ja siihen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Digi- ja väestötietovirasto järjestää Digiturvaviikon nyt neljättä kertaa.

Digiturvasta huolehtiminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Tervetuloa mukaan rakentamaan entistä turvallisempaa digirohkeaa yhteiskuntaa!

Helsingissä 21.6.2023

Mikko Pitkänen
johtaja
Digi- ja väestötietovirasto

Rauli Paananen
valtion kyberturvallisuusjohtaja
liikenne- ja viestintäministeriö

Ps. Tätä kutsua saa ja kannattaa jakaa – somessa löydät meidät tunnisteella #Digiturvaviikko.

Lisätiedot

Lisätiedot: Kimmo Rousku, johtava erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected], puh. 0295 535 120

Linkit

Lue lisää Digiturvaviikosta

Kutsu on lähetetty julkisen sektorin organisaatioiden kirjaamoihin 21. kesäkuuta 2023.

VAHTI digiturva