Hyppää sisältöön

Digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimmat henkilöt listattiin - Väestörekisterikeskuksen Janne Viskari ja Kimmo Rousku edustettuina

Julkaisuajankohta 9.10.2019 15.29
Tiedote

Valtiovarainministeriön ylijohtaja, ICT-johtaja Anna-Maija Karjalainen sekä Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku ovat sijoittuneet maailman 100 vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon vertailtaessa digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Apolitical arvioi nyt toista kertaa digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimpia henkilöitä. Vertailussa oli mukana yli 500 ehdokasta ympäri maailman. Ehdokkaiden joukosta löytyy niin virkamiehiä, poliitikkoja kuin tutkijoitakin.

Anna-Maija Karjalainen pitää hyvää sijoittumistaan koko Suomen julkisen hallinnon voittona.

”Tämä on tunnustus koko Suomen julkishallinnon digitalisaatiokehitykselle. Teemme valtiovarainministeriön julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen osaston virkakunnan kanssa töitä sen eteen, että Suomi pysyy myös jatkossa digitalisaation kärkimaana. On suuri kunnia, että saan luotsata digitalisaatiokehitystä eteenpäin”.

Viskari listalla toista kertaa

Vaikutusvaltaisimpien vaikuttajien listalla on Väestörekisterikeskuksesta ylijohtaja Janne Viskari sekä johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku. Väestörekisterikeskus muuttuu vuoden 2020 alussa Digi- ja väestötietovirastoksi, kun se yhdistyy maistraattien kanssa.

Viskari oli mukana Apoliticalin sadan vaikutusvaltaisimman henkilön listalla myös vuonna 2018.

”Olemme Väestörekisterikeskuksessa tehneet pitkäjänteistä työtä yhteiskunnan digitalisoimiseksi rakentamalla mm. koko julkishallinnon käyttöön yhteisiä sähköisen asioinnin alustapalveluja, Suomi.fi-palveluja. Lisäksi tarjoamme organisaatioiden käyttöön tukea ja ohjeita palvelujen ja toimintaprosessien digitalisoimiseksi”, Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari kertoo.

”Digi- ja väestötietoviraston myötä roolimme digitalisaation edistäjänä ja suunnannäyttäjänä kasvaa entisestään. Edistämme yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaamme tietojen saatavuutta ja tarjoamme palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. Julkiset palvelut on kyettävä tarjoamaan jatkossa nykyistä alemmilla tuotantokustannuksilla. Tämä tarkoittaa sitä, että kansalaiset, joilla on valmius käyttää sähköisiä välineitä, täytyy saada asioimaan myös julkishallinnon kanssa nimenomaan sähköisissä kanavissa. Samaan aikaan viranomaisten rekistereissä olevat tiedot on saatava liikkumaan automatisoidusti eri järjestelmien välillä, mikä vaatii järjestelmien rakentajilta yhteentoimivuuden erityistä huomiointia”, Viskari jatkaa.

Listalle ensikertaa noussut Kimmo Rousku vastaa Väestörekisterikeskuksessa julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) operatiivisesta toiminnasta sen pääsihteerinä. Lisäksi hänen vastuullaan on Väestörekisterikeskuksen kehittämät ja tuottamat digiturvapalvelut julkiseen hallintoon. Rousku on toiminut aktiivisena ICT- ja tietoturvatietokirjailijana ja esiintyjänä 1990-luvun alusta alkaen.

Tutustu tarkemmin: The World's 100 Most Influential People in Digital Government 2019

Lisätietoja:

valtiovarainministeriö, ICT-johtaja, ylijohtaja Anna-Maija Karjalainen, puh. 02955 30165, anna-maija.karjalainen(at)vm.fi

Väestörekisterikeskus, ylijohtaja Janne Viskari, puh.0295 535 022, janne.viskari(at)vrk.fi

Väestörekisterikeskus johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku, p. 0295 535 120, kimmo.rousku(at)vrk.fi