Hyppää sisältöön

22. VAHTI-päivässä annettiin tunnustuksia digiturvan edistämisessä

Julkaisuajankohta 19.12.2019 7.44 | Julkaistu suomeksi 20.12.2019 klo 16.44
Tiedote

Väestörekisterikeskus järjesti 22. VAHTI-päivän 10.12.2019. Tilaisuus kokosi paikan päälle noin 80 julkisen hallinnon johtajaa ja asiantuntijaa. Verkon välityksellä tilaisuutta seurasi noin 500 henkilöä.

Tilaisuuden avanneen valtiovarainministeriön tietohallintoneuvos, VAHTIn varapuheenjohtaja Aku Hilven esityksen yhteydessä annettiin VAHTI-organisaatiotunnustus #2 Lahden ja #3 Kokemäen kaupungeille. Tunnus myönnettiin heidän avoimesta viestinnästään ja kokemusten jakamista kesällä heitä vastaan tapahtuneissa onnistuneissa kyberhyökkäyksissä. Tämän ohella VAHTI myönsi VAHTI-asiantuntijatunnustuksen #19 Aku Hilvelle pitkäaikaisesta työstä digiturvallisuuden kehittämisestä valtionhallinnossa.

Tilaisuuden ensimmäinen teema oli keskeisten viranomaisten ajankohtaiskatsaukset (Puolustusvoimat, Keskusrikospoliisin Kyberkeskus, Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus) sekä näiden perusteella runsasta keskustelua herättänyt osuus, joka liittyi nykyisiin ja 2020-luvulla esille nouseviin uhkiin.

Kuvituskuvassa Aku Hilve, Mikko Löfbacka ja Kimmo Rousku VAHTI-päivässä

Päivän toinen teema oli Lahden ja Kokemäen kaupunkien johdon edustajien Marko Monnin ja Mikko Löfbackan esitykset ja opit heihin kohdistuneista onnistuneista kyberhyökkäyksistä. Esitysten jälkeen näistä keskusteltiin yhdessä sekä Keskusrikospoliisin ja Kyberturvallisuuskeskuksen edustajien kanssa.

Kaikkien kanta oli yhteinen: näistä tapauksista pitää jokaisen oppia ja kiinnittää huomiota ennakolta varautumiseen tällaisia häiriötilanteita varten. Tässä yhteydessä nostettiin esille myös Väestörekisterikeskuksen marraskuussa järjestämä TAISTO19-harjoitus, jonka yksi tehtävä oli simuloida tyypillisimpiä verkkorikollisten käyttämiä malleja ja mahdollistaa organisaatioilla harjoittelu näihin yleistyviin uhkiin.

Kuvituskuvassa Kimmo Rousku, Aku Hilve ja Marko Monni VAHTI-päivässäKatso tilaisuuden verkkotallenne:

https://www.mediaserver.fi/live/vahtipaiva

Lisätietoja:

Väestörekisterikeskus, VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku, kimmo.rousku[at]vrk.fi, puh. 029 553 5120

VAHTI digiturva