Blogit

Blogit

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Minna Piirainen Julkaisupäivä 3.12.2019 8.00 Blogit

Me suomalaiset olemme digitaitava kansa. Monella meistä on erinomaiset digitaaliset taidot ja moni auttaa niissä myös omia läheisiään.

Kaikilla mahdollisuutta digitaitojen oppimiseen tai palveluiden käyttöön ei kuitenkaan ole eikä uuden taidon opettelu ole aina helppoa meistä kellekään. Silloin apuun astuvat valtakunnallisen digitukiverkoston toimijat. He huolehtivat kansalaisten mahdollisuudesta asioida yhdenvertaisesti, tarjoavat käytännön tukea digipalveluiden käyttöön ja innostavat digin pariin kaikkialla Suomessa.

Digi nimittäin kuuluu meille kaikille.

Into ja tarve digin käyttöön syttyy monesta syystä. Lapset muuttavat toiselle paikkakunnalle, asioita hoitanut puoliso sairastuu, kiinnostut sukututkimuksesta tai haluat etsiä nuotteja netistä. Syitä ja tarpeita on yhtä monta kuin meitä ihmisiäkin. Mielenkiinnon kohteet ohjaavat toimintaamme myös digissä.

Digitaalisten palveluiden tehtävä on helpottaa arkeamme, ei tehdä siitä vaikeampaa.

Valtakunnallisen digituen koordinaation tavoitteena on, että kaikilla Suomessa on yhtäläiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita ja saada tarvittaessa asiointiin apua joustavasti, itselle sopivaan aikaan. Vuoden 2019 lopussa digituki on laajentunut 14 maakuntaan ympäri Suomen. Tukea on siis saatavilla yhä useammalle suomalaiselle, yhä useammalla paikkakunnalla.

Digitukiverkosto mahdollistaa digitaalisen, entistä palvelevamman ja menestyvämmän Suomen kehittymisen. Kiitos, että juuri sinä olet mukana tekemässä digitaidoista uutta kansalaistaitoa.

Minna Piirainen, digituen projektipäällikkö

Blogi Minna Piirainen digituki

Suomen väkiluku 5 629 334