Hyppää sisältöön

TAISTO19-harjoitus on käynnissä – digitalisaatio on myös häiriöihin ja kyberhyökkäyksiin varautumista

Julkaisuajankohta 15.10.2019 14.51
Tiedote

Digitaalisessa maailmassa yleistyvät kyberhyökkäykset ja häiriöt voivat aiheuttaa merkittävää haittaa yhteiskunnalle, organisaatioille ja yksittäisille henkilöille. Toimiva digitalisaatio edellyttää siten myös häiriöihin ja hyökkäyksiin varautumista eli panostusta digitaaliseen turvallisuuteen.

Käynnissä on TAISTO19-harjoitus, jossa organisaatiot harjoittelevat tietoturvaloukkausten hallintaa ja testaavat siten omaa kyvykkyyttä selvitä erilaisista häiriötilanteista, kuten kyberhyökkäyksistä. TAISTO19-harjoituksen järjestää Väestörekisterikeskus. Harjoitus on avoin ja maksuton kaikille julkisen hallinnon organisaatioille ja sidosryhmille.
 
– Ongelmatilanteessa pärjää parhaiten organisaatio, joka on harjoitellut ja kehittänyt ohjeita ja prosesseja erilaisia häiriötilanteita varten. Ilman ohjeiden ja prosessien testaamista ja käytännön harjoittelua on ongelmatilanteiden hoitaminen hitaampaa ja kalliimpaa, kertoo Väestörekisterikeskuksen johtava asiantuntija Kimmo Rousku.
 
Harjoituksessa kehitetään toimintaa ja harjoitellaan häiriötilanteissa ja kyberhyökkäyksessä toimimista. Harjoittelulla organisaatio voi pienentää häiriöstä tai hyökkäyksestä syntyvän tilanteen kestoa ja vaikutusta, mikä myös samalla pienentää tilanteen aiheuttamaa kustannusta sekä mainehaittaa organisaatiolle.
 
 Suosittelemme harjoitusta kaikille julkisen hallinnon organisaatioille sekä yrityksille. Harjoitus on jo käynnissä yli 220 organisaatiossa. Ilmoittautukaa lokakuun aikana ja ehditte vielä mukaan marraskuussa huipentuvaan harjoitukseen! Kimmo Rousku kertoo.
 
 
Lisätiedot:
VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku, [email protected], puh. 029553 5120