Hyppää sisältöön

Mikä on suomalaisten digitaitojen tila vuonna 2022? – Tervetuloa Digitaitoraportin julkistustilaisuuteen 2.12.2022!

Julkaisuajankohta 11.11.2022 12.55
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto julkaisee 2.12.2022 ensimmäisen Digitaitoraportin.

Raportti kertoo,

  • millainen on suomalaisten digitaitojen tila vuonna 2022
  • mitä digitaitojen kasvattaminen edellyttää
  • kuinka voimme rohkaista digitaitojen kasvattamiseen

Tule mukaan kuulemaan raportin tuloksia joko paikan päälle tai webinaariin!

Päivä alkaa klo 9.00 verkostoitumiskahveilla ja itse ohjelma alkaa klo 9.30.

Tilaisuuden lopuksi osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua kahvittelun äärellä - niin paikan päällä kuin webinaarissakin.

Ilmoittaudu mukaan mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/digituen-vuosiwebinaari

Mikä Digitaitoraportti?

Digi- ja väestötietovirasto julkaisee ensimmäisen Digitaitoraportin 2.12.2022. Raportin keskeiseksi havainnoksi on noussut digirohkeus. Digitaalisella rohkeudella tarkoitetaan itseluottamusta, jonka avulla ihminen uskaltaa kokeilla ja ottaa käyttöön uusia tai päivittyneitä digitaalisia laitteita ja palveluita tai kehittyä niiden käytössä. Pohjimmiltaan digirohkeudessa on siten kyse uskalluksesta kohdata digitalisoituva arki.

Digirohkeutta tarvitaan, sillä joka kerta, kun ihminen kohtaa itselleen vieraan tai päivittyneen palvelun, häneltä vaaditaan kykyä sietää epävarmuutta. Jos ihmisen digirohkeus on saanut kolauksia tai ei ole päässyt vahvistumaan, voi yhä digitaalisemmasta ympäristöstä tulla ahdistuksen lähde, jota on jatkuvasti vaikeampi vältellä.

Raportin pohjana on 45 yhteiskunnan digitalisoitumista ja yksilöiden digiosaamista sekä digitalisaatiokokemusta käsittelevää mittaria. Näiden mittareiden avulla digitaitojen tilaa seurataan jatkossa vuosittain. Lisäksi digitaitoraportissa syvennytään vuosittain tarkemmin yhteen keskeiseen teemaan.

digituki