Valikko

Gofore Suomi.fi-verkkopalvelun, palvelumuotoilun ja Suomi.fi-tunnistuksen toteuttajaksi

27.2.2017 9.00
Tiedote

Väestörekisterikeskus (VRK) valitsi Goforen digitaalisten palveluiden asiantuntijat Suomi.fi-palveluihin kuuluvien Suomi.fi-verkkopalvelun, palvelumuotoilun ja Suomi.fi-tunnistuksen toteuttajaksi.

Sopimuksen arvo on noin 7 miljoonaa euroa ja tarkoittaa noin 11 400 henkilötyöpäivää. Sopimus kestää optioineen aina vuoteen 2021. Valinta perustuu Hansel Oy:n IT-konsultoinnin puitejärjestelyn kevennettyyn kilpailutukseen, joka alkoi marraskuussa 2016.

Uuden sopimuksen myötä Gofore nousee selvästi Kansallisen palveluarkkitehtuuriohjelman (KaPA) keskeisimmäksi toimittajaksi. Gofore on ollut alusta asti kehittämässä ohjelman palveluita: Suomi.fi, palveluväylä, sähköinen tunnistamisen ratkaisu, roolien ja valtuutusten hallinnan palvelu sekä palvelunäkymät kansalaisille, virkamiehille ja yrityksille.

Gofore voitti jo kesällä 2016 palveluväylän jatkokehittämisen tarjouskilpailun. Sen laajuus puolestaan oli noin 2500 henkilötyöpäivää ja arvo noin 1,5 miljoonaa euroa. Gofore sai näin toteutettavakseen kolme neljästä Suomi.fi-palveluiden kilpailutuksessa tehtäväksi tarjotusta palvelukokonaisuudesta.

"Olemme olleet tyytyväisiä hyvästä yhteistyöstä Goforen kanssa ja jatkamme mielellämme töitä yhdessä myös tulevalla sopimuskaudella", sanoo Väestörekisterikeskuksen digitaalisista palveluista vastaava johtaja Janne Viskari.

"Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme jatkamaan hyvin sujunutta yhteistyötämme Väestörekisterikeskuksen kanssa. Nyt solmittava sopimus varmistaa, että KaPA-ohjelman toteutus jatkuu suunnitelmien mukaisesti eikä kehitystyöhön tule katkoja. KaPA-ohjelmaan osallistuminen innostaa meitä niin henkilökohtaisella tasolla kuin yhtiötasolla. Työllämme on merkittävä vaikutus suomalaisen yhteiskunnan digitalisaatioon”, riemuitsee Goforen johtava konsultti Mikko Kolehmainen.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, Janne Viskari, Johtaja, Digitaaliset palvelut, [email protected], p. 0295 535 022

Gofore Oy, Mikko Kolehmainen, Johtava konsultti, [email protected] @gofore.com, p. 040 589 2725