Hyppää sisältöön

Europarlamenttivaalit 2019: Äänioikeus määräytyy väestötietojärjestelmässä olevien tietojen perusteella

Julkaisuajankohta 27.3.2019 17.05
Tiedote

Äänioikeutetun äänestyskunta ja vaalipäivän äänestyspaikka määräytyvät väestötietojärjestelmässä perjantaina 5.4.2019 olevien vakinaista asuinpaikkaa koskevien tietojen perusteella.

Henkilön vakinainen asuinpaikka osoitteineen merkitään väestötietojärjestelmään maistraatille tehdyn lakisääteisen muuttoilmoituksen perusteella.

Äänioikeusrekisteriä perustettaessa huomioidaan ne muuttoilmoitukset, jotka on tehty maistraatille viimeistään perjantaina 5.4.2019 klo 16.15.

Muuttoilmoituksen tekeminen

Nopeimmin ja helpoimmin muuttoilmoituksen voi tehdä internetissä.

Internetissä ilmoituksen voi tehdä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi.

Ulkomailla asuva suomalainen voi tehdä osoitteenmuutosilmoituksen väestötietojärjestelmään www.suomi.fi-palvelussa täytettävällä sähköisellä tai tulostettavalla lomakkeella.

Äänioikeusilmoitusten postittaminen

Äänioikeusilmoituskortit postitetaan huhti- ja toukokuun aikana väestötietojärjestelmässä 5.4.2019 voimassa olleilla osoitetiedoilla.

Vuoden 2019 europarlamenttivaaleissa ilmoituksen äänioikeudesta voi saada paperipostin sijaan myös sähköisessä muodossa. Saadaksesi eduskuntavaalien äänioikeusilmoituksen sähköisesti, Suomi.fi-viestit tulee ottaa käyttöön 5.4.2019 klo 16.15 mennessä.

Äänioikeusrekisteri nähtävillä

Äänioikeusrekisterin tiedot ovat tarkastusta varten nähtävillä tai maksutta puhelimitse saatavissa maistraateissa ja niiden yksiköissä arkipäivinä virka-aikana maanantaista 15.4.2019 lukien.

Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Pauli Pekkanen, [email protected], puh. 0295 535 282