Hyppää sisältöön

Digi- ja väestötietovirasto kilpailuttaa Suomi.fi-viesteihin liittyvän tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun

Julkaisuajankohta 3.4.2020 10.48
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto kilpailuttaa Suomi.fi-viestien käyttäjäorganisaatioiden käyttöön tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun. Palvelua voivat käyttää ne julkisen hallinnon organisaatiot, jotka ovat ottaneet käyttöönsä Suomi.fi-viestit.

Palvelun myötä Suomi.fi-viestejä hyödyntävät julkisen hallinnon organisaatiot saavat toimitettua viestit paperipostina niille kansalaisille tai organisaatioille, jotka eivät ole ottaneet käyttöönsä sähköistä viranomaispostia eli Suomi.fi-viestejä.

Tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun myötä viestien lähettäminen on julkisen hallinnon organisaatiolle mahdollisimman yksinkertaista. Organisaatioiden ei tarvitse enää erikseen kilpailuttaa paperipostitusta eikä hallinnoida erillistä postituspalvelua. Jos organisaatio käyttää Suomi.fi-viestejä, viestien lähetys kansalaisille hoituu tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun myötä helposti yhdellä kerralla huolimatta siitä, käyttääkö vastaanottaja Suomi.fi-viestejä vai haluaako hän viestit paperipostina.

Ketkä voivat käyttää palvelua?

Palvelua voi käyttää vain niiden viestien tulostukseen, kuoritukseen ja jakeluun, jotka julkisen hallinnon organisaatio on lähettänyt Suomi.fi-viesteihin. Muihin tulostus-, kuoritus- ja jakelupalveluihin liittyvissä tarpeissa käyttäjäorganisaatioiden on itse järjestettävävastaavat palvelut tai niiden osat.

Jos Suomi.fi-viestejä käyttävä julkisen hallinnon organisaatio on jo aiemmin itse kilpailuttanut käyttöönsä tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun, on myös mahdollista liittää tämä organisaation kilpailuttama toimittaja Viestit-palvelun tulostus-, kuoritus- ja jakelutoimittajaksi mukaan nyt kilpailutettavan palvelun rinnalle. Suosittelemme ottamaan tällaisissa tilanteissa yhteyttä Digi- ja väestötietovirastoon osoitteeseen viestit-kayttoonotot[at]dvv.fi. 

Palvelu käyttöön syksyllä 2020

Digi- ja väestötietovirasto on julkaissut tänään 30.3.2020 tarjouspyynnön Suomi.fi-viesteihin liittyvän tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun hankkimiseksi.

Käyttöönottoaikataulu tarkentuu, kun tuleva toimittaja on valittu. Tavoitteena on, että Suomi.fi-viestejä käyttävät julkisen hallinnon organisaatiot voisivat ottaa tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun käyttöönsä loka-marraskuussa 2020. Organisaatioiden liittäminen uuteen palveluun voidaan aloittaa tämän hetkisen arvion mukaan alkusyksystä 2020.

Lisätietoja kilpailutuksesta ja kilpailutettavan palvelun sisällöstä

Tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun tarjouspyyntö

Kilpailutukseen liittyvät kysymykset:
Digi- ja väestötietovirasto
Erityisasiantuntija Juha Kontkanen, p. 0295 535 063
Erityisasiantuntija Pirre Korhonen, p. 0295 535 004
Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Palvelun käyttöönottoon liittyvät kysymykset:
viestit-kayttoonotot[at]dvv.fi

Tiedote - Organisaatioasiakkaat