Blogit

Blogit

Suomi.fi yritykselle tarjoaa tietoa ja palveluja yrityksille ja yrityksen perustajille

Kirsi Mikkonen Julkaisupäivä 18.1.2018 13.46 Blogit

Suomi.fi-verkkopalvelun yritysosio www.suomi.fi/yritykselle julkaistiin tammikuun 9. päivä, ja samalla se korvasi aikaisemmin käytössä olleen Yrityssuomi.fi-verkkopalvelun. Nyt Suomi.fi kattaa kansalaisen palvelujen ja tietosisältöjen lisäksi myös yrityksen perustamiseen sekä yritystoiminnan eri vaiheisiin liittyvät palvelut ja tietosisällöt.

Tietosisällöt löytyvät yrityksen elinkaaren eri vaiheiden mukaan jaoteltuina Suomi.fin yritysosion etusivulta. Mukana ovat kaikki jo entuudestaan Yrityssuomi.fi-verkkopalvelussa olleet sisällöt, joita on selkiytetty ja muokattu uuteen verkkopalvelukonseptiin sopivaksi. Erityisesti sisältöjen uusi jaottelu ja entistä selkeämpi kieliasu ovat saaneet käyttäjiltä myönteistä palautetta. Tietosisällöt löytyvät myös haun kautta.

Palvelut esillä tiedon rinnalla

Suomi.fissä olevista palvelukuvauksista löytyy runsaasti tietoa yrityksille tarjolla olevista palveluista. Mukana ovat jo nyt lähes kaikki julkishallinnon tarjoamat yrityspalvelut, ja valikoima täydentyy koko ajan kolmannen sektorin sekä yksityisten toimijoiden palveluilla. Palvelut löytyvät aiheittain tietosisältöjen yhteydestä jokaiselta alasivulta sinisen palkin kohdasta ”Siirry palveluihin”. Palveluja voi myös etsiä hakusanojen perusteella Suomi.fin haun kautta. Jokaisen palvelun yhteydessä kerrotaan, mikä organisaatio palvelusta vastaa ja mistä palvelun saa.

Toimintapolut auttavat uutta yrittäjää

Toimintapolut ovat Suomi.fin yritysosion uutta sisältöä. Yritystoiminnan suunnittelupolkua voi hyödyntää, kun harkitsee yrittäjyyttä ja miettii, haluaisiko ylipäätään ryhtyä yrittäjäksi. Yrityksen perustamispolku taas auttaa uutta yrityksen perustajaa huomioimaan tiettyjä perustamiseen liittyviä pakollisia asioita. Toimintapoluissa käyttäjä etenee ohjatusti ja saa omien vastaustensa perusteella tulokseksi muistilistan asioista, joihin on syytä kiinnittää huomiota tai jotka täytyy ehdottomasti hoitaa.

Toimintapolut löytyvät Suomi.fin yritysosion etusivulta ja jokaisen yritysosion alasivun oikeasta laidasta kohdasta ”Oikopolut”. Toimintapolkuja pyritään kehittämään edelleen asiakaspalautteiden pohjalta. Tulossa on esimerkiksi käyttäjien toivoma suunnittelun ja perustamisen toimintapolkujen yhteinen etusivu, jossa kerrotaan, mistä toimintapoluissa on kyse. Samoin kehityslistalla on toiminto, joka mahdollistaa toimintapoluista saadun muistilistan tallentamisen, jotta siihen voi myöhemmin palata. Tulossa on myös ensimmäisen työntekijän palkkaamisessa auttava toimintapolku.

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu ja Oma Yritys-Suomi jatkavat

Omatoiminen tiedonhaku ei aina riitä, joten Suomi.fi-sivustolta löytyy myös jokaisen sivun alareunasta Yritysneuvonnan yhteystiedot. Yritysneuvonnassa Yritys-Suomi-puhelinpalvelun asiantuntevat yritysneuvojat neuvovat yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa sekä antavat tietoa julkisista yrityspalveluista. Tarvittaessa he myös ohjaavat asiakkaan eteenpäin johonkin muuhun asiantuntijapalveluun. Puhelinpalvelun tavoittaa suomeksi numerosta 0295 020 500 ja ruotsiksi numerosta 0295 020 501. Englanninkielistä palvelua saa sivustolta löytyvän palvelupyyntölomakkeen kautta.

Oma Yritys-Suomi -palvelu jatkaa toimintaansa osoitteessa https://oma.yrityssuomi.fi/ Palvelussa kirjautunut käyttäjä voi tehdä esimerkiksi Starttirahan hakemiseen vaadittavan liiketoimintasuunnitelman. Oma Yritys-Suomeen pääsee Suomi.fi-sivustolta yritysosion etusivulta ja jokaisen alasivun oikeasta laidasta löytyvän Oikopolku-linkin kautta.

Vaikka verkkopalvelu olisi kuinka hyvä ja kattava, se ei ole koskaan valmis. Suomi.fin yritysosiota hiotaan ja kehitetään koko ajan edelleen yhdessä Suomi.fin asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Käy katsomassa ja kokeilemassa Suomi.fi-sivustoa ja anna palautetta lomakkeella, johon pääset jokaisen sivun alalaidasta kohdasta ”Palaute”.  Tehdään yhdessä Suomi.fistä paras mahdollinen verkkopalvelu juuri sinulle!

Suomi.fi yrityksille

Löydät meidät myös Facebookista www.facebook.com/Suomifiyritykselle/ ja Twitteristä @Suomifiyritys

Kirsi Mikkonen

Suomen väkiluku 5 626 481