Hyppää sisältöön

Varaudu tulevaan ja ota käyttöön opas digitaalisen turvallisuuden harjoitteluun

Julkaisuajankohta 10.3.2020 15.39
Tiedote

Palveluiden ja organisaatioiden digitalisoituessa organisaatioiden kohtaamat uhat lisääntyvät merkittävästi, minkä vuoksi myös digitaalisen turvallisuuden merkitys korostuu. Digi- ja väestötietovirasto on tänään julkaissut Digitaalisen turvallisuuden harjoitusohjelman ja -toiminnan oppaan, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Harjoittelu on tehokas keino testata organisaation toimintaa ja tunnistaa kehityskohteita digitaalisessa ympäristössä. Harjoittelun avulla pystytään ennakoimaan ja varatumaan toiminnan jatkuvuuteen.

Digitaalisen turvallisuuden harjoittelun pitää olla pitkäjänteistä ja suunniteltua

Harjoitustoiminnan opas tukee organisaatioiden harjoitustoiminnan strategista suunnittelua ja antaa perusteita vuosi- ja pidemmän tähtäimen suunnittelun pohjaksi.

Harjoittelun pitää aina pohjautua organisaation omiin uhka- ja riskianalyyseihin. Tärkeää on arvioida nykyhetken lisäksi myös tulevaisuuden uhkia ja varautumiskeinoja.

Verkostoitunut toimintaympäristö edellyttää koko toimitus- tai palveluketjun tarkastelua, sillä sanonta ”Ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki” pitää harjoitustoiminnankin osalta paikkansa.

Tutustu harjoitustoiminnan oppaaseen

Katso myös Traficomin julkaisut

Lisätietoa 

[email protected]

Tiedote - Organisaatioasiakkaat digiturva