Hyppää sisältöön

Suunnannäyttäjät-​kilpailu etsii yhdenvertaisuutta edistäviä digitekoja - ilmoita tiimisi mukaan 6.4. mennessä!

Julkaisuajankohta 11.3.2020 8.24
Tiedote

Vuosittain järjestettävässä Suunnannäyttäjät-kilpailussa etsitään organisaatiosiilottomia ja asiakaslähtöisiä tapoja kehittää julkisia palveluita. Vuoden 2020 kilpailun teemana on Yhdenvertaisuus digitaalisissa palveluissa.

Kilpailussa etsitään kokonaan tai osittain julkisella sektorilla kehitettyjä digitaalisia palveluita, joissa toteutuu yhdenvertaisuus. Kilpailuun voi osallistua myös digitaalisten palvelujen yhdenvertaisuutta edistävällä tai tukevalla toimintamallilla, hankkeella tai kokeilulla.

Kuka voi osallistua?

Vuoden 2020 Suunnannäyttäjäksi voi ehdottaa esimerkiksi:

Hanketta, projektia tai kokeilua, joka edistää digitaalisten palveluiden yhdenvertaisuutta.
Digitaalista palvelua, joka on toteutettu yhdenvertaisuus huomioiden.

Kilpailuun voi ilmoittautua, mikäli vähintää ehdotus on toteutettu kokonaan tai osittain julkisella sektorilla. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan ehdokkaan toteuttamisessa mukana ollut maksimissaan viisihenkinen ydintiimi. Vähintään yhden ydintiimin jäsenen tulee edustaa julkista sektoria.

Il­moit­tau­tua voi 6.4. saak­ka

Kilpailuun voi ilmoittaa oman ehdokkaansa 6.4. saakka. Osallistumiskriteerit täyttävät ehdokkaat julkaistaan ennen huhtikuun puoliväliä Suomidigi-sivustolla, jolloin avautuu myös yleisöäänestys. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä saaneet ehdokkaat etenevät raadille, joka valitsee voittajan. Raatiin kuuluvat kuntaministeri Sirpa Paatero, Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari, Vammaisneuvoston pääsihteeri Merja Heikkonen sekä Digi arkeen -neuvottelukunnan edustaja.

Voittaja kukitetaan Helsingissä 20.5. järjetsettävässä tilaisuudessa. Voittajatiimi palkitaan opintomatkalla Suomeen tai lähimaahan erikseen sovittavana ajankohtana.

Ilmoittaudu kilpailuun

Lisätietoa: [email protected]

Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle