Hyppää sisältöön

Lääkärinlausunnot edunvalvojan määräämisessä ja edunvalvontavaltuutuksessa – tervetuloa webinaariin 23.11.

Julkaisuajankohta 17.11.2023 14.56
Tiedote

#edunvalvojanmäärääminen #edunvalvontavaltuutus #lääkärinlausunto

Millainen on hyvä lääkärinlausunto juridisesta näkökulmasta? Lääkäreille suunnatussa webinaarissa Digi- ja väestötietoviraston (DVV) ja Itä-Suomen yliopiston holhoustoimen asiantuntijat avaavat edunvalvojan määräämiseen ja edunvalvontavaltuutukseen liittyviä moninaisia tilanteita. Osallistu webinaariin tai katso tallenteena myöhemmin. 

Webinaarissa 23.11. klo 13-15  asiantuntijat kertovat muun muassa mitä eroa on edunvalvojan määräämisellä ja edunvalvontavaltuutuksen vahvistamisella?  Milloin lääkärinlausunto pitää kirjoittaa ja kenelle se annetaan?  Mikä on lääkärin rooli edunvalvonnan lakkauttamisessa tai edunvalvontavaltuutuksen peruuttamisessa?  

 

Asiantuntijapuheenvuoroja ja vastauksia osallistujien kysymyksiin


Tilaisuuden avaa vanhuusoikeuden tutkija ja yliopisto-opettaja Henna Nikumaa Itä-Suomen yliopiston Hyvinvointioikeuden keskuksesta. Lääkärinlausunnoista edunvalvonta-asioissa kertoo DVV:n johtava asiantuntija Jani Saarela ja  lääkärinlausunnoista edunvalvontavaltuutusasioissa johtava asiantuntija Suvi Malinen ja lääkärinlausunnoista yleisesti henkikirjoittaja Mari Favorin-Häkkilä. Lopussa on aikaa yleisökysymyksiin, joita voi jättää ilmoittautumisen yhteydessä. Tilaisuuden juontaa holhoustoimen asiantuntija Sanna Sotaniemi. 

Webinaari on maksuton. Koonti kysymyksistä, esitysaineisto ja linkki tallenteeseen lähetetään osallistujille jälkikäteen. Kysymyksiä voi jättää ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Ilmoittaudu webinaariin

 

Webinaarin ohjelma klo 13.00–15.00 

  • Tervetuloa – Henna Nikumaa, vanhuusoikeuden tutkija ja yliopisto-opettaja, Hyvinvointioikeuden keskus, Oikeustieteiden laitos, Itä-Suomen yliopisto 
  • Lyhyesti Digi- ja väestötietovirastosta – Sanna Sotaniemi, holhoustoimen asiantuntija, DVV 
  • Lääkärinlausunnoista edunvalvonta-asioissa – Jani Saarela, johtava asiantuntija, DVV 
  • Lääkärinlausunnoista edunvalvontavaltuutusasioissa – Suvi Malinen, johtava asiantuntija, DVV 
  • Yleisiä näkökohtia lääkärinlausunnoista  –  Mari Favorin-Häkkilä, henkikirjoittaja, DVV 
  • Kysymyksiä ja vastauksia 

 

 

     
 

Tiedote - VAIN Henkilöasiakkaat-etusivulle