Skip to Content

Väestörekisterikeskus valitsi Cybercomin kehittämään ja ylläpitämään Suomi.fi-viestien mobiilisovelluksia

24.5.2017 9.00
Tiedote

Väestörekisterikeskus valitsi Cybercomin Suomi.fi-viestit palvelun mobiilisovellusten kehittäjäksi ja ylläpitäjäksi. Nelivuotinen sopimus kattaa vuodet 2017-2021 ja se on arvoltaan noin 2 miljoonaa euroa. Hanke on osa valtiovarainministeriön Kansallinen palveluarkkitehtuuri (KaPA) -ohjelmaa, jota toteuttaa Väestörekisterikeskus.

Julkishallinnon digitalisaatio ottaa jälleen merkittävän askeleen. Hallituksen linjauksen mukaisesti on suunnitelmissa, että viranomaisposti lähetetään tulevaisuudessa ensisijaisesti sähköiseen postilaatikkoon paperikirjeiden sijaan. Myös paperipostia kuitenkin tullaan jatkossakin lähettämään kansalaisille, jotka eivät pysty käyttämään sähköisiä kanavia.

Suomi.fi-verkkopalvelu tarjoaa julkisen hallinnon asiakkaille pääsyn julkisiin palveluihin, omiin tietoihin ja julkisen hallinnon kansalaisille lähettämiin sähköisiin viesteihin helposti yhdestä paikasta.

”Internetin käyttö on siirtynyt voimakkaasti mobiililaitteisiin ja myös Suomi.fi-palveluiden suunnittelussa olemme soveltaneet erittäin vahvasti mobile first -ajattelua. Kaikki verkkopalvelumme ovat responsiivisia ja sähköiseen viestinvälitykseen toteutamme myös ladattavat mobiilisovellukset IOS- ja Android-laitteille. Näissä pystymme toteuttamaan monia käyttäjää helpottavia toiminnallisuuksia pelkkään selainversioon verrattuna”, kertoo Väestörekisterikeskuksen Digitaaliset palvelut -yksikön johtaja Janne Viskari.

Ensimmäiset Suomi.fi-viestien mobiiliversiot tullaan näkemään jo tämän vuoden puolella sekä Android- että iOS-alustoille. Kansalaisille suunnattavissa mobiilipalveluissa kiinnitetään erityistä huomiota hyvään käyttäjäkokemukseen ja korkeaan saavutettavuuteen.

”Suomi.fi:n mobiilisovellusten kehittäminen edistää merkittävästi kansalaisille tarjottavia julkisia digipalveluja. Suomi.fi:n mobiiliviestipalvelut tulevat helpottamaan kansalaisten sähköistä asiointia viranomaisten kanssa. Voimmekin arvioida, että nyt kehitettävä mobiilisovellus tulee miljoonien suomalaisten käyttöön. Olemme tyytyväisiä, että Cybercomin ja Väestörekisterikeskuksen yhteistyö vahvistuu edelleen tämän hankkeen myötä”, kommentoi toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen Cybercom Finlandilta.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, johtaja Janne Viskari, +358 295 535 022, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Cybercom Finland, Toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen, +358 50 385 9911, etunimi.sukunimi[at]cybercom.com

Cybercom Group, Head of Communications Kristina Cato, +46 708 644 702, etunimi.sukunimi[at]cybercom.com

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi  

Cybercom on innovatiivinen IT-alan palveluyritys, joka auttaa yrityksiä ja organisaatioita hyötymään digitalisaation mahdollisuuksista. Muotoilemme, rakennamme ja huolehdimme digitaalisesta tulevaisuudesta. Cybercomin kotimarkkinat ovat Pohjoismaissa ja lisäksi yhtiö tarjoaa maailmanlaajuisesti toimituskykyään paikallisten ja kansainvälisten yritysten käyttöön. Cybercom on perustettu vuonna 1995. Katso lisää www.cybercom.fi