Valkoisia korttiaihioita on jälleen saatavilla

4.9.2023 – Valkoisen varmennekorttiaihion saatavuutta koskeva häiriö on ohi ja toimikorttien tilaamista voidaan nyt jatkaa normaalisti.

​​​​​​​

11.8.2023 – Valkoisen varmennekorttiaihion saatavuudessa haasteita

Valkoisen varmennekorttiaihion saatavuudessa on väliaikaisia haasteita. Tilanne johtuu korttitehtaan materiaalinhankintaan liittyvistä ongelmista. Tämä vaikuttaa valkoiselle korttiaihiolle yksilöitävien varmennekorttien tuottamiseen. 

Ongelmasta johtuen on todennäköistä, että valkoisten korttiaihioiden yksilöinti keskeytyy arviolta 11.8.–11.9.2023. Suosittelemme valkoiselle korttiaihiolle yksilöitävien varmennekorttien tilauksen siirtämistä, kunnes aihioita on jälleen saatavilla. 

On mahdollista, että korttiaihioita saadaan lisää aiemmin. DVV tiedottaa muutoksista erikseen. 
Saatavuusongelma vaikuttaa seuraavien valkoaihiollisten varmennekorttien tuotantoon:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon ammatti-, henkilöstö- ja toimijakortit. 
  • Vakio-organisaatiokortit
  • DVV:n valmiit korttipohjat (organisaatiokortit)

Saatavuusongelma ei vaikuta seuraavien varmennekorttien tuotantoon:

  • Varmennekortti-tuote (siniliukuinen korttiaihio)
  • Turvallisuusalojen virkamerkit ja henkilökortit 
  • Varakorttiaihiot

Toimikaa näin, jos organisaationne tilaa valkoiselle korttiaihiolle yksilöitäviä varmennekortteja

  • Jos varmennekortin tilaamisella ei ole kiire, tilatkaa kortit ensisijaisesti vasta, kun valkoisia ai-hioita on jälleen saatavilla. Jos rekisteröintipisteessä on varakorttiaihioita, rekisteröijä voi jo täyttää korttihakemuksen ja luovuttaa kortinhakijalle varakortin. Tällöin rekisteröijä hyväksyy korttitilauksen Vartissa vasta sitten, kun DVV on ilmoittanut, että valkoisia korttiaihioita on jälleen saatavilla. 
  • Jos varmennekortin tilaaminen on välttämätöntä tehdä heti, eikä rekisteröintipisteessä ole varakorttiaihioita, rekisteröijä voi tarvittaessa lähettää korttitilauksen Vartissa. Tässä tapauksessa korttitehdas yksilöi vaihtoehtoisen siniliukuisen korttiaihion valkoisen sijaan, jos valkoi-set aihiot ovat loppuneet. Rekisteröijän tulee tällöin ilmoittaa kortin hakijalle, että kortti voi olla väriltään poikkeava.

DVV tiedottaa erikseen, kun valkoisia korttiaihioita on jälleen saatavilla. Myös mahdollisista hyvityksistä tiedotetaan erikseen. 

Lisätietoja: [email protected]