Asuminen ulkomailla

Jos asut ulkomailla, muista ilmoittaa henkilötiedoissasi tapahtuneet muutokset Digi- ja väestötietovirastoon. Näin tietosi pysyvät ajan tasalla väestötietojärjestelmässä ja asiointi Suomen viranomaisten kanssa on jouhevampaa.

Tietojen ajantasaisuus väestötietojärjestelmässä on tärkeää. Esimerkiksi äänioikeusrekisterin laatiminen vaaleja varten perustuu väestötietojärjestelmän tietoihin. Väärä osoitetieto voi johtaa siihen, että viranomaisten yhteydenotot, kuten esimerkiksi äänioikeusilmoitus, eläkepäätökset tai asevelvollisuusasiat eivät tule perille.

Ulkomailla oleskelevilla Suomen kansalaisilla on myös lakisääteinen velvollisuus ilmoittamaan ulkomailla oleskelunsa aikana tapahtuneista henkilötietojen muutoksista kuten lapsen syntymästä, avioliitosta, avioerosta, nimenmuutoksesta ja osoitteenmuutoksista.

Sinun tulee toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon alkuperäiset asiakirjat. Emme valitettavasti voi käsitellä skannattuja asiakirjoja. 

Lisätietoja:

Käsittelyaika

Ulkomaalaisten työntekijöiden rekisteröinti

  • 2 viikkoa.

Ulkomaalaisten erityisosaajien rekisteröinti (Talentboost

  • 2 päivää. 

Ulkomaalaisten opiskelijoiden rekisteröinti

  • 3 viikkoa.

Ulkomaalaisten rekisteröinti

  • 12 viikkoa.

Rekisteröimme kotikunnan jo aikaisemmin. Emme lähetä tästä erillistä vahvistusta. Saat vahvistuksen rekisteröinnistä, kun muut henkilötietosi ja perhesuhteesi on tallennettu väestötietojärjestelmään. Tällä hetkellä kotikuntien rekisteröimisessä käsitellään 2.1.2023 tulleita hakemuksia (tieto päivitetty 1.2.2023) .

Etkö löytänyt vastausta sivuiltamme?

Yhteystietomme

Huomaathan, että löydät keskimääräiset käsittelyajat sivuiltamme.

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen Digi- ja väestötietoviraston turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Palvelunumero 0295 536 320

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet

Katso myös

Suomen kansalaiset voivat toimittaa asiakirjat osoitteeseen: Digi- ja väestötietovirasto, PL 26, FI- 68601 Pietarsaari tai asioida Suomen edustustoissa. Jos toimitat asiakirjat edustustolle edelleen lähetettäväksi  Digi- ja väestötietovirastolle,  edustusto perii tästä palvelustaan hinnastonsa mukaisen maksun.

 Suomen edustustot