Tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon varmennekorttien uudistuksesta

Sosiaali- ja terveydenhuollon varmennekorttien siru uusitaan maaliskuussa. 31.3.2020 alkaen kaikki uudet tilatut sosiaali- ja terveydenhuollon varmennekortit (esimerkiksi uusille työntekijöille tai vanhentuneiden korttien tilalle) toimitetaan uudella sirulla. Kaikki aiemmin myönnetyt, nyt käytössä olevat, kortit ovat kuitenkin voimassa viimeiseen voimassaolopäivämääräänsä saakka.

Jos hyödynnätte DigiSign kortinlukijaohjelmistoa, 31.3.2020 jälkeen tilattujen korttien uusi siru vaatii toimiakseen DigiSign Client -kortinlukijaohjelman version 4.0.18 tai sitä uudemman version. Uuden ohjelmistoversion voitte ladata ilmaiseksi sivuilta https://dvv.fi/kortinlukijaohjelmisto. Sirujen määritykset löytyvät sivulta https://dvv.fi/fineid-maaritykset. Uusi kortinlukijaohjelmisto on yhteensopiva myös vanhojen korttien sirujen kanssa.

Asiakas on itse vastuussa uuden kortin testauksesta omissa järjestelmissään. Testikortteja voi tilata osoitteesta https://asiointi.dvv.fi.

Huom! Jos jotkut kulunvalvontalaitteenne ovat yhteensopivia vain vanhan Mifare 1k Classic -sirun kanssa, voitte uuden varmennekortin rinnalle tilata vanhan Mifare 1k Classic -sirun. Lisätietoa Mifare 1k Classic -tuotteesta saat täältä. Mifare 1k Classic -tuotteet tilataan suoraan toimittajalta tällä lomakkeella.

Kysymyksien herätessä ottakaa yhteyttä Väestörekisterikeskuksen varmennemyynnin asiakaspalveluun [email protected].

Suomen väkiluku 5 542 059