Tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon varmennekorttien uudistuksesta

Sosiaali- ja terveydenhuollon varmennekorttien siru uusitaan maaliskuussa. 31.3.2020 alkaen kaikki uudet tilatut sosiaali- ja terveydenhuollon varmennekortit (esimerkiksi uusille työntekijöille tai vanhentuneiden korttien tilalle) toimitetaan uudella sirulla. Kaikki aiemmin myönnetyt, nyt käytössä olevat, kortit ovat kuitenkin voimassa viimeiseen voimassaolopäivämääräänsä saakka.

Jos hyödynnätte DigiSign kortinlukijaohjelmistoa, 31.3.2020 jälkeen tilattujen korttien uusi siru vaatii toimiakseen DigiSign Client -kortinlukijaohjelmiston version 4.0.18 tai sitä uudemman version. Jos organisaationne käyttää kortinlukijaohjelmistona muuta kuin DVV:n tarjoamaa DigiSign Client -kortinlukijaohjelmistoa, olettehan yhteydessä oman sovelluksenne toimittajatahoon yhteensopivuuden varmistamiseksi. DigiSign Client -kortinlukijaohjelmiston uuden version voitte ladata ilmaiseksi sivuilta https://dvv.fi/kortinlukijaohjelmisto. DigiSign-kortinlukijaohjelmiston uusi versio on yhteensopiva myös vanhojen korttien sirujen kanssa. Uuden sirun määritykset löytyvät sivulta https://dvv.fi/fineid-maaritykset

Asiakas on itse vastuussa uuden kortin testauksesta omissa järjestelmissään. Testikortteja voi tilata osoitteesta https://asiointi.dvv.fi.

Huom! Jos jotkut kulunvalvontalaitteenne ovat yhteensopivia vain vanhan Mifare 1k Classic -sirun kanssa, voitte uuden varmennekortin rinnalle tilata vanhan Mifare 1k Classic -sirun. Lisätietoa Mifare 1k Classic -tuotteesta saat täältä. Mifare 1k Classic -tuotteet tilataan suoraan toimittajalta tällä lomakkeella.

Kysymyksien herätessä ottakaa yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston varmennemyynnin asiakaspalveluun varmennepalvelut(at)dvv.fi.