Hoppa till innehåll

Störning i öppnandet av Suomi.fi-meddelanden

Det har upptäckts en störning i öppnandet av meddelanden hos Suomi.fi-meddelanden. På grund av störningen öppnas inte alla meddelanden för tillfället.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata utreder störningen. Vi beklagar eventuella besvär som störningen kan medföra. Vi meddelar när störningen är åtgärdad eller senast om ett dygn.

Information till organisationer som använder Suomi.fi-meddelanden

Störningen gäller endast SFTP-anslutning. På grund av störningen öppnas meddelanden skickade via SFTP-anslutning nödvändigtvis inte hos mottagaren. Störningen berör meddelanden, som skickats 25.2.2021 eller efter det.

Meddelanden som skickats under störningen når mottagaren, men mottagaren kan inte öppna meddelandet. Detta kan leda till extra kundkontakter till er organisation.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata utreder störningen. Vi uppskattar, att vi får störningen åtgärdad inom ett dygn. Korrigeringen kräver inga åtgärder av organisationer som använder Suomi.fi-meddelanden. Efter korrigeringen öppnas de redan skickade meddelanden normalt.

Vi beklagar eventuella besvär som störningen kan medföra. Vi meddelar när störningen är åtgärdad eller senast om ett dygn.

Tilläggsuppgifter till organisationer

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, Kundtjänst för organisationer, organisaatiopalvelut[at]dvv.fi