Lisää maksuttomia saavutettavuuskoulutuksia: nyt aiheena saavutettavien asiakirjojen toteuttaminen!

15.10.2018 9.48
Tiedote

Väestörekisterikeskus järjestää lisää maksuttomia saavutettavuuskoulutuksia. Tarjoamme loka-marraskuun vaihteessa kaksi samansisältöistä verkkokoulutusta saavutettavia asiakirjojen toteutuksesta. Koulutukset järjestetään pe 26.10. ja pe 2.11. klo 9.30-11.00.

Kesto kussakin tilaisuudessa on 1h 30 min. Kuhunkin koulutukseen mahtuu mukaan 100 henkilöä. Ilmoittautuminen päättyy aina edellisenä päivänä (torstaina) kello 12, jonka jälkeen osallistuville lähetetään sähköpostitse kalenterivaraus ja osallistumislinkki. Koulutukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille!

Saavutettavien asiakirjojen toteuttaminen

Uuden saavutettavuuslainsäädännön mukaisesti myös verkkopalveluun liitettävien toimisto-ohjelmilla tehtyjen asiakirjojen tulee olla saavutettavia. Varsinaiset vaatimukset ovat samoja kuin verkkopalveluiden saavutettavuudelle, mutta toteutustavat ovat erilaisia.

Tässä koulutuksessa käymme askel askeleelta esimerkkien kautta läpi saavutettavan pdf-asiakirjan toteuttamisen. Keskitymme perusasioihin sekä usein toistuviin ongelmakohtiin kuten lomakkeisiin ja taulukoihin. Tavoitteena on, että koulutuksen käynyt pystyy itsenäisesti tuottamaan saavutettavia pdf-asiakirjoja.

Kouluttajina toimivat Avaavan saavutettavuusasiantuntijat.

Koulutukset: