Suomeen muutto

Jos olet ulkomaan kansalainen ja muutat Suomeen vakinaisesti, sinut rekisteröidään Suomen väestötietojärjestelmään, jos edellytykset täyttyvät. Jos muutat Suomeen vain lyhyeksi aikaa, sinut voidaan rekisteröidä, jos se on tarpeen.

Väestötietojärjestelmään rekisteröidään keskeiset henkilötietosi, jotta ne ovat Suomen viranomaisten käytössä. Näitä tietoja ovat nimet, syntymäaika, sukupuoli, äidinkieli ja kansalaisuus sekä osoite Suomessa. Lisäksi voidaan rekisteröidä tietoja esim. syntymäpaikasta, henkilön lapsista, vanhemmista, ja puolisoista sekä lasten huollosta.Jos haluat, että nämä tiedot rekisteröidään Suomen väestötietojärjestelmään, sinun tulee toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon asiaan liittyvät asiakirjat liitteineen. 

Sinun tulee toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon alkuperäiset asiakirjat. Emme valitettavasti voi käsitellä skannattuja asiakirjoja. 

Lisätietoa

Kansainvälisten asioiden käsittely on ruuhkautunut. Käsittely kestää tällä hetkellä noin kahdeksan viikkoa. Pahoittelemme viivästyksestä aiheutuvaa haittaa.

Yhteystietomme

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen Digi- ja väestötietoviraston turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Palvelunumero 0295 536 320

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet