Ilmoitus Suomen kansalaisuuden säilyttämisestä

Nuori Suomen kansalainen, jolla on myös jonkin vieraan valtion kansalaisuus, saattaa menettää Suomen kansalaisuuden 22 vuotta täytettyään.

Kansalaisuuden säilyttämiseksi voit tehdä kirjallisen ilmoituksen.

Ilmoituksen voi tehdä, kun on täyttänyt 18 vuotta, mutta ei ole vielä täyttänyt 22 vuotta. Ilmoitus saapuu myöhässä, jos se vastaanotetaan 22-vuotissyntymäpäivänä.

Toimi näin

  • Lähetä vapaamuotoinen viesti, että haluat säilyttää Suomen kansalaisuuden. Voit kirjoittaa viestin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  • Huomaa, että sinun täytyy lähettää viesti omasta sähköpostiosoitteestasi, joka on tunnistettavissa. Jos sähköpostiosoitteestasi ei suoraan ilmene, että se on sinun osoitteesi, voit kirjoittaa kirjeen, allekirjoittaa sen ja lähettää skannattuna mistä tahansa sähköpostiosoitteesta.
  • Kerro viestissä myös koko nimesi, syntymäaikasi sekä asuinosoitteesi, niin voimme tarvittaessa päivittää sen väestötietojärjestelmään.
  • Älä koskaan lähetä henkilötunnustasi sähköpostissa.
  • Käytä sähköpostin lähettämiseen Digi- ja väestötietoviraston turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]
    Digi- ja väestötietoviraston turvaposti

Hinta 

Maksuton

Linkit asiaan liittyviin lakeihin

Kansalaisuuslaki

Katso myös

Suomen edustustot 

Our contact details

Email

If your message contains personal or other confidential information, remember to use secure email. Choose the address  [email protected] as the recipient.

Send secure email

Telephone service

Telephone service from Monday to Friday 9-12

Telephone number +358 295 536 320

Service locations 

Addresses and service hours of our service locations