Vihkitilat

Vihkiparin tulee ottaa tilaisuuteen mukaan henkilöllisyystodistukset. Vihkimisen voi tilata suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä. Vihkitilaisuuden pituus on noin viisi minuuttia.

Vihkitilassa saa valokuvata ja videoida, mutta jos haluat jakaa videota tai valokuvia sosiaalisessa mediassa, kysythän luvan kaikilta kuvissa näkyviltä.

Virka-aikaan maistraatissa järjestettävä vihkiminen on maksuton. Vihkiajan voit varata sähköisestä ajanvarauksesta. Varattavissa olevat vihkipäivät löydät kunkin paikkakunnan esittelystä.

Erikseen sopimalla siviilivihkijä voi tulla juhlapaikalle myös virka-ajan ulkopuolella. Virka-ajan ulkopuolella vihkiminen maksaa 250 euroa. Lisäksi peritään vihkijän matkakustannukset vihkipaikalle. Virka-ajan ulkopuolella järjestettävästä vihkitilaisuudesta voitte ottaa yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Koronatilanteen vuoksi vihkiparilla tulee olla omat todistajat

Vihkimisessä tulee olla läsnä kaksi 15 vuotta täyttänyttä todistajaa. Tarkistathan alta vihkipaikan tiedoista, voidaanko vihkimisen todistajat järjestää viraston puolesta.