Testaa varmenteen käyttöä

Varmenteiden testipalvelu on tilapäisesti poissa käytöstä huoltotöiden takia. Uudistettu palvelu avataan 2020 keväällä.

Varmenteiden testipalvelussa voit kirjautua varmennetta käyttäen testisivustolle ja testata varmennetta ja kortinlukijaa sekä kokeilla sähköisen allekirjoituksen tekemistä.

Varmenteiden testipalvelua voi käyttää kaikilla Digi- ja väestötietoviraston myöntämillä varmenteilla. Ennen varmenteiden testaamista tulee kortinlukijan ja kortinlukijaohjelmiston olla asennettuna työasemaan.

Testipalvelun käyttöohje

  • Laita kortti kortinlukijaan ja odota, että kortinlukijaohjelmisto lukee varmenteet kortilta.
  • Palvelin kysyy vahvistusta kirjautumisessa käytettävästä varmenteesta, valitse todentamis- ja salausvarmenne ja valitse OK.
  • Anna PIN1 (perustunnusluku) ja valitse OK.
  • Olet kirjautuneena testipalveluun.

Vaikka kyseessä on testipalvelu, tulee sille antaa oikeat PIN-tunnusluvut. Jos kokeilet testipalvelussa sähköistä allekirjoitusta, testipalvelu kysyy PIN2-tunnuslukua eli allekirjoitustunnuslukua. Jos annat tunnusluvun väärin viisi kertaa peräkkäin, tunnusluku menee lukkoon. Lukkiutuneen kortin PIN-tunnusluvut voi vapauttaa PUK-avaustunnusluvun tai aktivointitunnusluvun avulla.

Jos testipalvelu ei toimi valitsemallasi selaimella, suosittelemme kokeilemaan toista selainta.

Tietoliikenneyhteyksien status

Varmenteiden tietoliikenneyhteyksien statuksen voi testata kirjoittamalla selaimen osoiteriville ”http://ocsp.fineid.fi/x/status”, jossa x:n tilalle kirjoitetaan testattavan subCA:n lyhytnimi.

Esim. vrksp4 = palveluvarmenteet 2018: http://ocsp.fineid.fi/vrksp4/status

Suomen väkiluku 5 544 604