Sukuselvitys

Sukuselvitys tarvitaan yleisimmin perunkirjoitusta varten vainajan perillisten selvittämiseksi. Voit tilata sukuselvityksen, jos olet esimerkiksi perukirjan laatija, kuolinpesän osakas, testamentin saaja tai muu henkilö, joka tarvitsee sukuselvitystä hyväksyttyä käyttötarkoitusta varten.

Voit tilata Digi- ja väestötietovirastosta sukuselvityksen henkilöstä siltä ajalta, kun hän on kuulunut väestörekisteriin tai rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan. Lisäksi voit tilata sukuselvityksen 1.10.1999 jälkeiseltä ajalta myös evankelisluterilaiseen tai ortodoksiseen seurakuntaan kuuluneesta henkilöstä.

Tilaa sukuselvitys evankelisluterilaisesta tai ortodoksisesta seurakunnasta, jos henkilö on kuulunut jompaankumpaan näistä seurakunnista koko elämänsä. Sukuselvitys on aina tilattava 1.10.1999 edeltävältä ajalta evankelisluterilaisesta- tai ortodoksisesta seurakunnasta, jos henkilö on kuulunut tuolloin kyseiseen seurakuntaan.

Tarvitset vainajasta sukuselvitykset esimerkiksi perunkirjoitusta varten 15 ikävuodesta alkaen kuolinpäivään asti. Saatat tarvita tapauskohtaisesti sukuselvityksen myös aviopuolisoista, aiemmin kuolleista perillisistä ja perinnöstä luopuneista henkilöistä perillisten selvittämiseksi.

Sukuselvitykseen merkitään henkilön tietojen lisäksi seurakuntien ja väestörekisterin väliset muutot sekä muutot ulkomaille ja takaisin sekä tiedot puolisoista ja lapsista. Joissain tapauksissa sukuselvitykseen merkitään myös tiedot vanhemmista.

Toimi näin

Täytä ja lähetä lomake sähköisessä palvelussa. Sähköisen lomakkeen lähetys vaatii vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Sukuselvityslomake Lomake.fi-palvelussa

Voit myös tilata sukuselvityksen puhelimitse tai sähköpostitse.

Muistilista

Valmistaudu kertomaan nämä tiedot tilauksen yhteydessä:

  • Sukuselvityksen kohteena olevan henkilön nimi ja henkilötunnus tai syntymäaika
  • Kuolinpäivä (jos henkilö on kuollut)
  • Käyttötarkoitus (esimerkiksi perunkirjoitusta varten)
  • Jos käyttötarkoituksena on perunkirjoitus, kenen perunkirjoituksesta on kyse
  • Omat yhteystietosi
  • Laskutustiedot

Hinta

9 euroa (sukuselvitys sisältää tietoja ainoastaan väestötietojärjestelmästä)
45 euroa (sukuselvitys sisältää tietoja väestökirjoista ja väestötietojärjestelmästä)
Laskutuslisä on 7 euroa

Käsittelyaika

Tilauksesi käsitellään noin 6 viikon kuluessa.

Sukuselvitysten käsittely on ruuhkautunut ja käsittelyajat voivat vaihdella. Pahoittelemme viivästyksestä aiheutuvaa haittaa.

Usein kysytyt kysymykset

Yhteystietomme

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa viestisi vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9-15

Palvelunumero 0295 536 230

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet ja palveluajat