Tarkasta omat tietosi 

Voit tarkastaa väestötietojärjestelmästä omat tietosi Omien tietojen tarkastus -palvelusta. Palvelusta löydät voimassaolevat henkilötietosi, nimihistoriatietosi sekä mahdolliset kiinteistö- ja rakennusomistuksesi. Voit tarkastaa myös väestötietojärjestelmään tallennetut asuinhistoriatietosi.

Omien tietojen tarkastus -palvelu 

Voit myös tarkastaa tietosi käymällä henkilökohtaisesti palvelupaikassa tai pyytämällä tarkastuksen kirjallisesti lomakkeella.

Voit ilmoittaa itse kutsumanimesi, ammattisi, äidinkielesi, asiointikielesi ja sähköpostiosoitteesi. Voit lisätä tai poistaa tietojenluovutuskieltoja ja erota uskonnollisesta yhdyskunnasta. Mikäli havaitset tiedoissasi muita oikaisutarpeita, ota yhteyttä puhelimitse numeroon 0295 536 220 tai asioi palvelupaikassamme.

Omat tietosi voit nähdä myös Suomi.fi-sivuston Rekisterit-osion kautta.

Lähtökohtaisesti emme korjaa tai muuta yli neljä vuotta vanhoja osoitetietoja tai täydennä väestötietojärjestelmän perustamisvaiheessa 1970-luvun alussa rekisteristä pois rajattuja perhesuhdetietoja.

Omien tietojen tarkastusoikeus perustuu EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen, jonka mukaan rekisteröidyllä on oikeus saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on tallennettu.