Huoltotietojen ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

Kunnan sosiaalihuollosta vastaavan toimintayksikön tai käräjäoikeuden toimintayksikön tulee ilmoittaa vahvistamansa lapsen huoltoa koskevat sopimukset sähköisesti väestötietojärjestelmään.

Toimittakaa väestötietojärjestelmään vanhemmista ja lapsista yksilöivät henkilötunnisteet, huoltopäätöksen päivämäärä ja tieto huollon määräytymisestä.

Ilmaisella HuoltoWeb-suorakäyttöliittymällä ilmoitatte lapsen huoltotiedot helposti ja nopeasti suoraan väestötietojärjestelmään. HuoltoWebin käyttämistä varten tarvitsette tietojen ilmoitusluvan.

Hakekaa ilmoituslupaa omalle organisaatiolle Digi- ja väestötietoviraston verkkoasioinnissa. Samaa kautta haetaan myös oman organisaation vastuukäyttäjän oikeuksia. Kyseinen vastuukäyttäjä hakee käyttäjähallinnan kautta muille oman organisaation käyttäjille esim. lastenvalvojille käyttöoikeuksia HuoltoWebiin.

Poikkeustapauksissa voitte ilmoittaa huoltotietoja paperilla Digi- ja väestötietovirastoon, mutta uutta suorakäyttöliittymää käyttämällä huoltotiedot ovat mahdollisimman nopeasti niitä tarvitsevien eri toimijoiden käytössä. HuoltoWeb on organisaatioilmoittajien käytössä siihen saakka, kunnes organisaatioiden omat järjestelmät tukevat 1.12.2019 voimaantulleen lapsenhuoltolain vaatimuksia.

Ilmoitus väestötietojärjestelmästä avioliiton ulkopuolella syntyneestä lapsesta

Myös ilmoitukset avioliiton ulkopuolella syntyneistä lapsista (ns. AU-arkit) voidaan toimittaa kunnan lastenvalvojalle sähköisesti. Ilmoitukset voidaan lähettää sähköisesti myös niihin kuntiin, jotka eivät vielä ilmoita huoltotietoja sähköisesti.

Toimikaa näin

HuoltoWebin ilmoituslupaa sekä organisaation vastuukäyttäjän oikeuksia haetaan verkkoasioinnissa.

Verkkoasiointi

Jos HuoltoWebin käyttö ei ole mahdollista, ensisijaisena vaihtoehtona käräjäoikeuksille ja lastenvalvojille on tiedon lähettäminen salattuna sähköpostina [email protected] tai turvapostilla.

Lähettäkää sähköposti turvapostina

Poikkeustapauksissa ilmoittaminen paperilla:
Digi- ja väestötietovirasto, PL 1007, 28101 PORI.

Lisätietoja ilmoitusliikenne(at)dvv.fi.

 

Ohjevideot

 

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen osoitteessa:  https://dreambroker.com/channel/i6t3vl0c/4chjwef8

 

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen osoitteessa: https://dreambroker.com/channel/i6t3vl0c/127bosxj

 

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen osoitteessa: https://dreambroker.com/channel/i6t3vl0c/4v8hfl80

 

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen osoitteessa: https://dreambroker.com/channel/i6t3vl0c/ovtw0y2q

 

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen osoitteessa: https://dreambroker.com/channel/i6t3vl0c/iqo70ny8