Kaksivaiheinen kirjautuminen

VanhemmuusWebissä siirryttiin kaksivaiheiseen kirjautumiseen 11.5.2023.

Muutos koskee henkilöitä, jotka kirjautuvat käyttäjätunnus ja salasana -yhdistelmällä.

Varmennekortilla kirjautuminen ei muutu, vaan jatkuu samanlaisena kuin tällä hetkellä. Jos sinulla on varmennekortti, korttikirjautuminen kannattaa ottaa käyttöön. Ohjeet varmennekortin käyttöönottoon löydät täältä: kirjallinen ohje

11.5.2023 alkaen kirjautumisvaihtoehdot ovat

  • Digi- ja väestötietoviraston myöntämä varmennekortti
  • kaksivaiheinen kirjautuminen: käyttäjätunnus, salasana ja kertakäyttöinen koodi todentajasovelluksesta (autentikaattorista) jokaisella kirjautumiskerralla.
  • käyttäjätunnus, salasana ja kertakäyttöinen koodi tunnuslukulaitteesta jokaisella kirjautumiskerralla 

Voit ladata todentajasovelluksen älypuhelimeesi. Todentajasovellukseksi kelpaa luotettavan tahon kehittämä sovellus, esimerkiksi Google Authenticator tai Microsoft Authenticator. Olethan yhteydessä oman organisaatiosi IT-tukeen älypuhelimeen ja todentajasovellukseen liittyvissä asioissa.

Asenna puhelimeesi todentajasovellus ja liitä todentajasovellus Käyttäjäpalvelut-sivulla. Kun kaksivaiheinen kirjautuminen on otettu käyttöön, haet palveluun kirjautuessa vahvistuskoodin aina puhelimen todentajasovelluksesta. Video-ohje löytyy täältä.

Käyttäjätunnuksen ja salasanan tulee olla voimassa, kun teet todentajasovelluksen liitoksen. Mikäli salasana on vanhentunut, vaihda se ennen liitoksen tekemistä.

Pikaohje: Kaksivaiheinen kirjautuminen VanhemmuusWeb

Myös VanhemmuusWebin vastuukäyttäjien tulee ottaa käyttöön kaksivaiheinen kirjautuminen VTJkysely-käyttäjähallintapalvelussa, jos kirjautumisessa on aiemmin ollut käytössä käyttäjätunnus ja salasana -yhdistelmä. Ohjeet täältä. Varmennekortilla kirjautuminen ei muutu.

Lisätietoa:

Kaksivaiheinen kirjautuminen

Usein kysytyt kysymykset kaksivaiheisesta kirjautumisesta

[email protected]