Kaksivaiheinen kirjautuminen

VanhemmuusWebissä siirrytään kaksivaiheiseen kirjautumiseen 12.4.2023. Muutos koskee henkilöitä, jotka kirjautuvat käyttäjätunnus ja salasana -yhdistelmällä.

Varmennekortilla kirjautuminen ei muutu, vaan jatkuu samanlaisena kuin tällä hetkellä. Jos sinulla on varmennekortti, korttikirjautuminen kannattaa ottaa käyttöön. Ohjeet varmennekortin käyttöönottoon löydät täältä: kirjallinen ohje ja video-ohje

12.4.2023 klo 12.00 alkaen kirjautumisvaihtoehdot ovat

  • Digi- ja väestötietoviraston myöntämä varmennekortti tai
  • kaksivaiheinen kirjautuminen: käyttäjätunnus, salasana ja kertakäyttöinen koodi todentajasovelluksesta (autentikaattorista) jokaisella kirjautumiskerralla.

Todentajasovelluksen voit jo nyt ladata älypuhelimeesi. Todentajasovellukseksi kelpaa luotettavan tahon kehittämä sovellus, esimerkiksi Google Authenticator tai Microsoft Authenticator. Olethan yhteydessä oman organisaatiosi IT-tukeen älypuhelimeen ja todentajasovellukseen liittyvissä asioissa.

Huom! Asenna puhelimeesi todentajasovellus valmiiksi ja liitä todentajasovellus ennakkoon Käyttäjäpalvelut-sivulla. Kun kaksivaiheinen kirjautuminen on otettu käyttöön 12.4. klo 12.00, haet palveluun kirjautuessa vahvistuskoodin aina puhelimen todentajasovelluksesta. Video-ohje löytyy täältä.

Myös VanhemmuusWebin vastuukäyttäjien tulee ottaa käyttöön kaksivaiheinen kirjautuminen VTJkysely-käyttäjähallintapalvelussa, jos kirjautumisessa on aiemmin ollut käytössä käyttäjätunnus ja salasana -yhdistelmä. Ohjeet täältä. Varmennekortilla kirjautuminen ei muutu.

Lisätietoa:

Kaksivaiheinen kirjautuminen

[email protected]