Edunvalvojan tehtävästä luopuminen

Jos sinut on määrätty edunvalvojaksi, voit milloin tahansa pyytää vapautusta edunvalvojan tehtävästä. Pyyntöä ei tarvitse perustella.

Jos päämiehesi on edelleen edunvalvojan tarpeessa, holhousviranomaisen tehtävänä on järjestää hänelle uusi edunvalvoja. Edunvalvojan vapauttaminen tehtävästä ja uuden edunvalvojan määrääminen hoidetaan usein samalla kertaa. On myös mahdollista, että sinut vapautetaan tehtävästäsi, mutta määrätään jatkamaan, kunnes uusi edunvalvoja on määrätty.

Jos päämiehesi on edelleen edunvalvonnan tarpeessa ja ymmärtää asian merkityksen, hän voi pyytää holhousviranomaista määräämään itselleen uuden edunvalvojan. Jos päämiehesi ei enää ymmärrä edunvalvojan määräämistä koskevaa asiaa, holhousviranomainen voi pyytää käräjäoikeutta määräämään hänelle edunvalvojan.

Toimi näin

  • Täytä hakemus edunvalvojan vapauttamiseksi tai vaihtamiseksi ja toimita se virastolle. 

Hakemus

Hinta

Edunvalvojan tehtävästä luopuminen on edunvalvojalle maksutonta. Jos päämies on edelleen edunvalvonnan tarpeessa, ovat uuden edunvalvojan määräämiseen liittyvät palvelut (hakemus- ja päätösmaksut) yleensä maksullisia.

Holhoustoimen yhteystiedot

Postiosoite

Omaisuusluettelot ja vuosi- ja päätöstilit lähetetään palvelupaikan omaan postiosoitteeseen.

Muu holhoustoimen posti lähetetään osoitteella:
Digi- ja väestötietovirasto / Holhoustoimi, PL 1001, 02151 Espoo. 

Chat-palvelu

Voit esittää yleisiä kysymyksiä myös verkkosivujemme chatin kautta. Chat palvelee ma-pe klo 9-15. Ethän ilmoita chatin kautta arkaluonteisia tietoja, kuten henkilötunnuksia.

Chatin löydät tämän sivun oikeasta alareunasta.

Puhelinnumero

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Palvelunumero 0295 536 256

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet