Edunvalvojan tehtävästä luopuminen

Jos sinut on määrätty edunvalvojaksi, voit milloin tahansa pyytää vapautusta edunvalvojan tehtävästä. Pyyntöä ei tarvitse perustella.

Jos päämiehesi on edelleen edunvalvojan tarpeessa, holhousviranomaisen tehtävänä on järjestää hänelle uusi edunvalvoja. Edunvalvojan vapauttaminen tehtävästä ja uuden edunvalvojan määrääminen hoidetaan usein samalla kertaa. On myös mahdollista, että sinut vapautetaan tehtävästäsi, mutta määrätään jatkamaan, kunnes uusi edunvalvoja on määrätty.

Jos päämiehesi on edelleen edunvalvonnan tarpeessa ja ymmärtää asian merkityksen, hän voi pyytää holhousviranomaista määräämään itselleen uuden edunvalvojan. Jos päämiehesi ei enää ymmärrä edunvalvojan määräämistä koskevaa asiaa, holhousviranomainen voi pyytää käräjäoikeutta määräämään hänelle edunvalvojan.

Gör så här

  • Fyll i ansökan om att befria intressebevakaren från sitt uppdrag och lämna in det till ämbetsverket.

Ansökan

Hinta

Edunvalvojan tehtävästä luopuminen on edunvalvojalle maksutonta. Jos päämies on edelleen edunvalvonnan tarpeessa, ovat uuden edunvalvojan määräämiseen liittyvät palvelut (hakemus- ja päätösmaksut) yleensä maksullisia.

Holhoustoimen yhteystiedot

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Postiosoite

Digi- ja väestötietovirasto / Holhoustoimi, PL 1001, 02151 Espoo

Ylläolevan postiosoitteeseen voi lähettää kaiken holhoustoimeen lähetettävän postin lukuun ottamatta omaisuusluetteloita, vuositilejä sekä päätöstilejä. Ne postitetaan kunkin valvontaa harjoittavan palvelupaikan omaan postiosoitteeseen.

Puhelinnumero

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Palvelunumero 0295 536 256

Chat-palvelu

Voit esittää yleisiä kysymyksiä myös verkkosivujemme chatin kautta. Chat palvelee ma-pe klo 9-15. Ethän ilmoita chatin kautta arkaluonteisia tietoja, kuten henkilötunnuksia.

Chatin löydät tämän sivun oikeasta alareunasta.

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet