Yritysten ja yhteisöjen digituki

Digi- ja väestötietovirasto kartoitti syksyllä 2020 yrittäjien ja yhteisöjen digituen tarpeita ja digituen valtakunnallista tarjontaa. Kartoitus tehtiin yhteistyössä yritysten, yhteisöjen ja muiden sidosryhmien kanssa, eri tahoilla jo tehtyjä kartoituksia sivuuttamatta. Kokonaiskuvan myötä muodostetaan keinoja, joilla yrityksiä ja yhteisöjä pystytään tukemaan digitalisoituvassa yhteiskunnassa.

Elinkeinotoimintaa harjoittavien digitukiprojekti kestää vuoden 2021 loppuun saakka.

Projektin tavoitteet ovat:

  • Yrittäjien ja yhteisöjen digituen tarpeen kartoittaminen syksyllä 2020.
  • Yrittäjille ja yhteisöille suunnatun digituen tarjonnan ja tarjoajien kartoittaminen syksyllä 2020.
  • Tilannekuvan luominen tarpeiden, tarjonnan ja tarjoajien pohjalta syksyllä 2020.
  • Tilannekuvan pohjalta syntyneiden, yrittäjiä ja yhteisöjä tukevien toimintamallien kokeileminen loppukeväästä ja kesällä 2021.
  • Toimintamalliehdotuksen luominen yrittäjien ja yhteisöjen digitueksi vuoden 2021 loppuun mennessä.

Yritykset ja yhteisöt mukana kehitystyössä

Digi- ja väestötietovirasto tekee laajasti yhteistyötä yritys- ja yhteisökentän kanssa koko projektin ajan. Kevään 2021 toimintamallikokeiluissa yhteistyökumppaneina ovat muun muassa VERO, KELA, PRH, ELY-keskukset, Suomen yrittäjät ry, Suomen urheiluliitto (SUL), Hiusalan yrittäjät ry.

Tavoitteena on, että projektissa kartoitusvaiheen jälkeen luotavat alueelliset toimintamallit digitaitojen ylläpitämiseksi ja edistämiseksi aidosti hyödyttävät sekä alueilla toimivia yrityksiä että yhteisöjä.

Toivomme yhteydenottoja yrityksiin ja yhdistyksiin liittyviltä etu- ja kattojärjestöiltä, joilla on jo ymmärrystä oman toimialansa digitalisaatioon liittyvistä tarpeista ja toiveista tai tarpeita laajentaa tätä ymmärrystä edelleen. Yhteydenotot sähköpostiosoitteeseen [email protected] 

Testaa oma digiprofiilisi!

Liikutko digimaailmassa rohkean pioneerin elkein, rennosti löytöretkeillen vai poimitko valikoiden matkaasi digin kultajyvät? Mitkä voisivat olla seuraavat digiaskeleesi ja miten teet digiseikkailustasi mukavan ja innostavan? Digiprofiileilla on kaikilla omat vahvuutensa, piirteensä ja toisaalta myös tunnistettavat mahdollisuudet seuraaviin digiaskeliin. Millainen on sinun profiilisi?
Siirry testiin >

Anna palautetta testistä!

Digiprofiilitesti on julkaistu 2.9.2021 testiversiona. Otamme mielellämme vastaan palautetta testistä. Lähetä meille palautetta osoitteella digituki[at]dvv.fi.

Tiedote: Digituen lähtökohta on asiakkaan tarve 21.5.2021

Lisätietoja 

Projektipäällikkö Minna Piirainen, puh. 0295 535 280, [email protected] 

Suunnittelija Mirva Gullman, puh. 0295 535 229, [email protected] 

Suunnittelija Mika Lillman, puh. 0295 535 437, [email protected]  

Uutiset