Suunnitelmissa yrittäjyys? – Aloita osoitteesta Suomi.fi

4.9.2018 13.58
Tiedote

Yrittäjyys kiinnostaa, mutta koet hankalaksi aloittamiseen liittyvän byrokratian? Et ole kysymystesi kanssa yksin. Hyvä uutinen on se, että löydät tietoa ja palveluja yrittäjäurasi aloittamiseen osoitteesta Suomi.fi.

Suomi.fin yritysosiosta verkkopalvelusta löydät luotettavaa tietoa ja neuvoja yrityksen perustamiseen ja muihin yrittäjyyden elinkaaren vaiheisiin.

Kattavan tietopaketin lisäksi verkkopalvelu opastaa sinut oikean viranomaisen luo. Kunkin tietosisällön yhteyteen nousee aiheeseen liittyvät palvelut ja luvat. Pääset sivustolta suoraan asiointikanaviin hoitamaan tarvittavat rekisteröinnit ja luvat. Sinun ei tarvitse selvittää, minkä organisaation tai viraston toimialaan palvelu kuuluu.

Mitkä ovat yritystä perustaessa pakollisia velvollisuuksia?      

Suomi.fi-verkkopalvelusta löytyy myös yrityksen perustamispolku. Se auttaa sinua huomioimaan yrityksen perustamiseen liittyviä pakollisia asioita. Vastaamalla kysymyksiin saat yhtiön perustamista helpottavan muistilistan, joka neuvoo, mitä lupia tarvitset, mihin rekistereihin pitää ilmoittautua ja minkälaisia vakuutuksia tulee hankkia.

Saat vastaustesi perusteella tulokseksi muistilistan asioista, joihin on syytä kiinnittää huomiota tai jotka on pakko hoitaa, kun perustat yritystä.

Mistä rahoitus?

Tärkeä osa yrittäjänä aloittamista on toiminnan rahoitus. Suomi.fi neuvoo sinua perustamisvaiheen investointien arvioinnissa, rahoituslaskelman laatimisessa sekä ulkopuolisen rahoitusmahdollisuuksien kartoittamisessa.

Palvelu ohjaa myös oman kunnan ja valtion rahoitus- ja takauspalveluiden pariin sekä neuvoo tukien ja avustusten hakemisessa.

Kehitämme Suomi.fi-verkkopalvelua yhdessä käyttäjien kanssa – tule mukaan käyttäjäyhteisöön

Suomi.fi-verkkopalvelua on alusta asti kehitetty yhdessä käyttäjien kanssa ja kuuntelemme heitä herkällä korvalla. Tavalliset verkkopalveluiden käyttäjät testaavat palveluamme ja antavat arvokkaita ideoita Suomi.fin kehittämiseksi.

Suomi.fi-käyttäjäyhteisön tavoitteena on saada mahdollisimman kattava ja monipuolinen joukko suomalaisia mukaan Suomi.fi-palvelun kehittämiseen – niin yksityishenkilöinä kuin yrittäjinä tai yrityksen edustajina. Käyttäjäyhteisö osallistuu erilaisiin Suomi.fi-palveluun liittyviin kyselyihin, tutkimuksiin ja keskusteluihin. Arvioitavana ovat niin Suomi.fi-palvelun nykyiset ominaisuudet kuin kehittämissuunnitelmat. 

Haemme käyttäjäyhteisöön parhaillaan uusia jäseniä. Lisätietoa ja ilmoittautuminen 

Suomi.fi on mukana Yritys 2018 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa

Yrityshuoltamosta osastolta 3c11 löydät Suomi.fi:n, Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston sekä Patentti- ja rekisterihallituksen asiantuntijat.

Asiantuntijamme ovat paikalla vastaamassa yritystoimintaan liittyviin kysymyksiisi. Neuvomme sinua myös yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Kurvaa yrityshuoltamoomme ja tankkaa vinkit yrityksesi kasvuun! 

Suomi.fi on verkkopalvelu, josta löytyvät julkiset palvelut ja tietoa eri tilanteisiin. Suomi.fi tarjoaa julkisen hallinnon asiakkaille pääsyn omiin tietoihin sekä sähköisiin viesteihin ja valtuuksiin helposti yhdestä paikasta. Voit asioida viranomaisten kanssa silloin, kun sinulle sopii – sujuvasti ja turvallisesti.

Suomi.fi on tarkoitettu kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille sekä viranomaisille. Suomi.fin kehittämisestä vastaa Väestörekisterikeskus.


Suomen väkiluku 5 545 056