Hyppää sisältöön

Pitääkö olla huolissaan - SuomiAreenassa mietitään, onko Suomi jo ihan digi-digi

Julkaisuajankohta 4.5.2017 12.00
Tiedote

Mitä tapahtuu, kun yhä useampi palvelu siirtyy sähköiseksi? Mitä jos parvekeikkunani ulkopuolella surraa lentorobotti? Pitääkö olla huolissaan, jos lapseni ensimmäiset sanat ovat digi-digi?

Heinäkuussa Porin SuomiAreenassa pohditaan sähköisten palveluiden ja uusien teknologioiden vaikutusta ihmiselämään MTV:n Pitääkö olla huolissaan -hittisarjan hengessä. Asialistalla ovat niin sähköinen postilaatikko, robotit kuin jatkuvasti monipuolistuvat uudet tietotyön muodot. Paneelin järjestävät yhteistyössä Väestörekisterikeskus, Aluehallintovirasto, Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet sekä Valtiokonttori.

"Helppokäyttöiset sähköiset palvelut ovat nimenomaan palvelua, vaikka ei olisikaan sinut tietokoneiden tai mobiililaitteiden kanssa. Huonot ja hankalat sen sijaan eivät ole palvelua kenellekään. Paneelissa pohdimme, miten digitaalisuus saataisiin hyvällä tavalla lähemmäksi tavallisten ihmisten arkea”, sanoo johtaja Janne Viskari Väestörekisterikeskuksesta.

Yhteiskuntamme digitaalista tulevaisuutta ruotii nimekäs nelihenkinen paneeli. Mukana ovat valtionhallinnon palveluiden sähköistämisestä vastaava kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, teknologiayritys Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi, näyttelijä ja juontaja Roope Salminen sekä näyttelijä, ilmaisutaidon opettaja ja taidemaalari Tuija Piepponen. Keskustelun juontaa uutisankkuri Kirsi Alm-Siira. Luvassa on viihdyttävää sanailua digitaalisista palveluista huikeita tulevaisuusvisioita unohtamatta!

Tilaisuus pidetään keskiviikkona 12.7.2017. Tarkka aika ja tapahtumapaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Tervetuloa heinäkuussa SuomiAreenaan!

#suomiondigi

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, johtaja Janne Viskari, p. 0295 535 022, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi