Valikko

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri hyödynsi ensimmäisenä Suomi.fi-palveluväylää väestötietojärjestelmän (VTJ) ylläpidossa

17.3.2017 14.56
Tiedote

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri otti ensimmäisenä Väestörekisterikeskuksen asiakkaana tuotantokäyttöön rajapintapalvelun, jolla päivitetään väestötietojärjestelmää Suomi.fi-palveluväylää hyödyntäen.

Sairaanhoitopiiri otti uuden rajapinnan käyttöön lapsen syntymäilmoituksessa: se lähettää rajapinnan kautta Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmään pyynnön luoda lapselle henkilötunnus.

Palveluväylän kautta on mahdollista myös toimittaa kuolematietoja ja aktivoida sähköisiä asiointitunnuksia sekä tehdä kyselyitä väestötietojärjestelmään.

Väestörekisterikeskus on toteuttanut yhteistyössä CGI Suomi Oy:n kanssa sovitinpalvelut, jotka mahdollistavat VTJ:n rajapintapalveluiden tarjoamisen Palveluväylän kautta.

Mistä Suomi.fi-palveluväylässä on kyse?

Julkisen sektorin organisaatiot jatkavat järjestelmiensä ja palvelujensa liittämistä Suomi.fi-palveluväylään vuoden 2017 aikana.

Palveluväylä tarjoaa julkisen hallinnon organisaatioille yhdenmukaisen, vakioidun ja turvallisen tavan tietojen siirtoon eri organisaatioiden välillä. Kun organisaatio on liittänyt yhden järjestelmänsä palveluväylään, sen on jatkossa helpompi liittää sinne myös muita järjestelmiään ja palvelujaan.  

Liittyessään palveluväylään organisaation ottaa käyttöönsä liityntäpalvelimen, jonka kautta organisaatio voi kytkeä omia järjestelmiään muihin väylässä oleviin palveluihin ja järjestelmiin.

Palveluväylän liityntäkatalogiin on kuvattu sähköiset palvelut, joissa käsiteltävät tiedot ovat muiden tietojärjestelmien hyödynnettävissä.

Lisätietoja

Palveluväylän liityntäkatalogi:
https://liityntakatalogi.suomi.fi/

Tietoa palveluväylästä:
https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/palveluvayla/  

Väestörekisterikeskus, Hankepäällikkö Eero Konttaniemi, p. 029 553 5024, etunimi.sukunimi(at)vrk.fi

Lisätietoja väestötietojärjestelmään rakennetusta rajapinnasta:
Väestörekisterikeskus, Suunnittelija Markus Maunula, p. 0295 535 010, etunimi.sukunimi(at)vrk.fi