Digitaalisen turvallisuuden asiantuntijat jakavat parhaat vinkkinsä – katso ja opi!

11.10.2018 11.23
Tiedote

Lokakuu on digitaalisen turvallisuuden teemakuukausi EU-alueella, European Cyber Security Month (ECSM). VAHTI järjesti 8. ja 9. lokakuuta teemakuukauden ohjelmaa Suomen julkishallinnon organisaatioille. Tilaisuudet tavoittivat livenä tuhansia ihmisiä ja ovat nyt tallenteina jälkikäteen kaikkien kiinnostuneiden hyödynnettävissä. Hyödynnäthän sinäkin tarjolla olevaa tietoa työssä ja arjessa! Esitykset on toteutettu laajassa yhteistyössä. Mukana on 18 asiantuntijaa 15 eri organisaatiosta.

» Tallenne ja esitykset: Ma 8.10.2018 Luentoja ja paneeli tieto- ja kyberturvallisuudesta  

Kymmenen eri asiantuntijan tiedot ja vinkit tieto- ja kybertuvallisuudesta. Käsittelyssä mm. julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämisohjelma, vastuullinen toiminta digitaalisessa ja perinteisessä ympäristössä, Väestörekisterikeskuksen rooli digiturvan toteuttamisessa. Esillä myös julkisen hallinnon digiturvallisuuden tila, kyberrikollisuuden tilannekuva ja tietoa ajankohtaisista ilmiöistä sekä syksyn kybersää. Aiheina myös NIS-direktiivi, yhteydenotto poliisiin tietoverkkorikosta epäiltäessä, tiedonhallintalaki digiturvallisuuden kehittäjänä sekä Suomen kyberturvallisuusstrategia. Päivän päätteeksi vielä asiaa hybridiuhista ja digiturvapaneeli. Äänessä asiantuntijat seuraavista organisaatioista: valtiovarainministeriö, Väestörekisterikeskus, Keskusrikospoliisi, Viestintävirasto, Hybrid CoE, valtioneuvoston kanslia sekä Kybertuvallisuuskeskus.
Katso Videotallenne»

» Tallenne ja esitykset: Ti 9.10.2018 Luentoja ja paneeli tietosuojasta 

Tietosuoja-asiaa monesta näkökulmasta. Tarjolla on muun muassa havaintoja tietosuoja-asetuksen soveltamisesta, vinkkejä tietosuojariskien hallintaan ja tietoa henkilötietojen tietoturvaloukkauksista. Käsittelyssä myös oletusarvoinen tietosuoja ja johdon rooli tietosuojan toteuttamisessa. Päivän päättää paneeli ajankohtaisista tietosuoja-asioista. Äänessä yhdeksän asiantuntijaa seuraavista organisaatioista: Tietosuojavaltuutetun toimisto, oikeusministeriö, Kuntaliitto, Väestörekisterikeskus, Tulli, Verohallinto ja Espoon kaupunki.
Katso videotallenne»

» Katso myös uusi tietosuojakoulutus eOppivassa: Tietosuojan ABC-verkkokoulutus (valtionhallinnon työntekijöille)

Digiturvakuukauden tapahtumat on tarkoitettu julkisen hallinnon johdolle, asiantuntijoille ja henkilöstölle. Tavoitteena on kehittää osallistujien valmiuksia toimia erilaisissa digitalisaation mukana tuomissaan häiriöissä ja kehittää valmiuksia niiden ennaltaehkäisemiseen. Teemakuukauden aikana julkaistavat materiaalit ja videoluennot sopivat työpaikan ja -tehtävien ohella sovellettavaksi myös kotiin ja arkeen.

Katso myös digiturvallisuuden eri osa-alueita käsittelevä video ”Kuinka toimin turvallisesti digitaalisessa toimintaympäristössä?”

Videon kesto on 43 minuuttia ja se jakaantuu 12 aiheeseen. Suosittelemme, että sitä kannattaa katsella useammassa, esimerkiksi kolmessa eri osassa. Video sisältää yleisten ohjeiden lisäksi käytännönläheisiä ohjeita ja vinkkejä mm. sähköpostin katumusviiveen käyttöönottamiseksi, Office-tiedostojen vaarallisten metatiedostojen tarkastamiseksi, turvapostin lähettämiseksi jne.

Lisätietoja:

VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku, puh. 029553 5120, [email protected]