Valikko

Cybercom jatkaa KaPA-hankkeen keskeisenä toimittajana

15.3.2017 10.00
Tiedote

Cybercom Finland on voittanut Väestörekisterikeskuksen (VRK) kilpailutuksen roolit ja valtuudet -hankkeesta vuosille 2017-2021. Hankkeen kokonaisarvo on noin 1,5 miljoonaa euroa. Kilpailutus perustuu Hanselin IT-konsultoinnin puitejärjestelyyn.

Cybercom on ollut alusta asti tekemässä Kansallinen palveluarkkitehtuuri -ohjelmaa (KaPA). Väestörekisterikeskuksen kanssa solmittu jatkosopimus vahvistaa edelleen Cybercomin asemaa KaPA:n huippuosaajana.

Roolit ja valtuudet -hankkeessa toteutetaan sähköiset tukipalvelut, joiden avulla mahdollistetaan luotettava asiointi toisen henkilön, yrityksen tai yhteisön puolesta.

”Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön Cybercomin kanssa ja on hienoa jatkaa heidän kanssaan KaPA-hankkeissa. Rooli- ja valtuuspalvelu yhdistää eri viranomaisten ylläpitämien valtuutusoikeutta luovien viranomaisrekisterien ja uuden toteutettavan valtakirjarekisterin tiedot sähköisten asiointi- ja käsittelyjärjestelmien käyttöön. Nämä palvelut näkyvät monille suomalaisille, kuten esimerkiksi lapsiperheille, kun vanhemmat asioivat palvelussa alaikäisten lastensa puolesta ”, sanoo johtaja Janne Viskari Väestörekisterikeskuksesta.

Cybercom on ollut päätekijä kansalaisten, yritysten ja viranomaisten tarvitsemien palvelunäkymien kehittämisessä sekä tunnistuksessa. Cybercom jatkaa näissäkin hankkeissa, joiden arvo Cybercomille on useita miljoonia euroja.

”Jatkamme edelleen merkittävässä roolissa KaPA-hankkeen parissa. Yhteistyömme VRK:n kanssa on sujunut menestyksekkäästi ja asiantuntijatiimimme osaaminen julkisten digipalvelujen kehittäjänä on huippuluokkaa. Me Cybercomilla olemme innolla jatkossakin mukana rakentamassa Suomen julkishallinnolle kestäviä digiratkaisuja, jotka palvelevat suomalaisia pitkälle tulevaisuuteen sekä helpottavat kansalaisten asiointia viranomaisten kanssa”, toteaa Veli-Matti Nurminen, toimitusjohtaja Cybercom.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, johtaja Janne Viskari, p. +358 295 535 022, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi
 
Cybercom Finland, toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen, p. +358 50 385 9911, etunimi.sukunimi(at)cybercom.com
 
Cybercom Group, Head of Communications Kristina Cato, p. +46 708 644 702, etunimi.sukunimi(at)cybercom.com

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin palveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja, hoitaa vaalitehtäviä. Lue lisää www.vrk.fi

Cybercom on innovatiivinen IT-alan palveluyritys, joka auttaa yrityksiä ja organisaatioita hyötymään digitalisaation mahdollisuuksista. Muotoilemme, rakennamme ja huolehdimme digitaalisesta tulevaisuudesta. Cybercomin kotimarkkinat ovat Pohjoismaissa ja lisäksi yhtiö tarjoaa maailmanlaajuisesti toimituskykyään paikallisten ja kansainvälisten yritysten käyttöön. Cybercom on perustettu vuonna 1995. Katso lisää www.cybercom.fi